Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Zelf een scheidingswand bouwen met cellenbeton: Stap-voor-stap handleiding

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Zelf een scheidingswand bouwen met cellenbeton: Stap-voor-stap handleiding

Bij het bouwen of renoveren van een huis, kan het soms noodzakelijk zijn om een extra scheidingswand te plaatsen. Een scheidingswand kan dienen om een ruimte op te splitsen, privacy te creëren, geluidsisolatie te bieden of om een extra kamer te maken. Een populaire en efficiënte optie voor het bouwen van een scheidingswand is het gebruik van cellenbeton. In dit blogartikel zullen we een stapsgewijze handleiding bieden voor het bouwen van een scheidingswand met cellenbeton.

Stap 1: Planning en voorbereiding
Voordat je begint met de bouw van de scheidingswand, is het belangrijk om een grondige planning te maken. Meet de ruimte zorgvuldig op en bepaal de exacte locatie en afmetingen van de scheidingswand. Houd rekening met deuren en ramen en zorg ervoor dat je voldoende ruimte creëert om de wand te plaatsen.

Stap 2: Verzamel de benodigde materialen
Om de scheidingswand te bouwen, heb je een aantal materialen nodig. Hier is een lijst met de meest voorkomende benodigdheden:
– Cellenbetonblokken (ook wel bekend als Ytong blokken)
– Lijm speciaal ontworpen voor cellenbeton
– Een waterpas
– Een goede zaag voor het snijden van de cellenbetonblokken
– Een troffel voor het aanbrengen van de lijm
– Een hamer en spijkers voor het bevestigen van de wand aan de vloer en het plafond (optioneel)
– Eventuele isolatiematerialen, zoals glaswol of isolatieplaten (afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde van de wand)

Stap 3: Plaats de eerste laag cellenbetonblokken
Begin met het leggen van de eerste laag cellenbetonblokken op de grond. Zorg ervoor dat de blokken stevig tegen elkaar aanliggen en controleer regelmatig met de waterpas of de wand recht is. Eventueel kun je ook een dun laagje lijm aanbrengen tussen de blokken om extra stevigheid te creëren.

Stap 4: Bouw de wand en voeg de lijm toe
Bouw de wand laag voor laag door telkens een laag blokken op de vorige te plaatsen. Breng een ruime hoeveelheid lijm aan op de bovenkant van elk blok voordat je de volgende laag erop plaatst. Druk de blokken stevig aan en zorg ervoor dat de blokken goed zijn uitgelijnd.

Stap 5: Snijd de blokken indien nodig
Op bepaalde punten kan het nodig zijn om de cellenbetonblokken op maat te snijden om bijvoorbeeld rondom ramen of deuren te passen. Gebruik hiervoor een zaag die geschikt is voor het snijden van cellenbeton. Zorg ervoor dat je tijdens het snijden een veiligheidsbril en handschoenen draagt.

Stap 6: Bevestig de wand aan de vloer en het plafond
Om de wand extra stevigheid te geven, kun je ervoor kiezen om deze aan de vloer en het plafond vast te maken. Hiervoor kun je een hamer en spijkers gebruiken. Zorg ervoor dat de wand stevig is bevestigd om eventueel wiebelen of bewegen te voorkomen.

Stap 7: Voeg isolatiemateriaal toe (indien gewenst)
Als je extra geluidsisolatie of warmte-isolatie wilt, kun je ervoor kiezen om isolatiemateriaal toe te voegen aan de wand. Dit kan glaswol zijn of isolatieplaten. Plaats het isolatiemateriaal op de juiste plekken tussen de cellenbetonblokken voordat je de wand volledig afwerkt.

Stap 8

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Stapsgewijze handleiding: Bouw jouw eigen cellenbeton scheidingswand!

Het bouwen van een scheidingswand met cellenbeton kan een uitdagend maar lonend project zijn voor mensen die hun interieur willen aanpassen. Deze handleiding geeft een stapsgewijze uitleg over hoe je zelf een scheidingswand kunt bouwen met dit populaire bouwmateriaal. Allereerst moet je de benodigde materialen en gereedschappen verzamelen, zoals cellenbetonblokken, speciale lijm, een zaag, waterpas, enz. Daarna moet je de locatie bepalen waar de scheidingswand moet komen en de afmetingen correct meten. Vervolgens snijd je de cellenbetonblokken op maat en gebruik je speciale lijm om ze aan elkaar te bevestigen. Je moet ervoor zorgen dat de blokken stevig en waterpas zijn gestapeld om een solide constructie te garanderen. Het is ook belangrijk om de wand af te werken met pleister of verf, zodat deze naadloos aansluit op de rest van het interieur. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat de scheidingswand goed is bevestigd aan de vloer en het plafond, zodat deze stevig blijft staan. Met deze handleiding en het juiste gereedschap kunnen mensen hun eigen scheidingswand met cellenbeton bouwen en zo een persoonlijk tintje toevoegen aan hun interieur.

Stapsgewijze handleiding om zelf een cellenbetonnen scheidingswand bouwen

Het bouwen van een scheidingswand met cellenbeton is een populaire en praktische DIY-optie voor huiseigenaren. Cellenbeton, ook bekend als gasbeton, is een bouwmateriaal dat wordt gevormd door het mengen van zand, cement, kalk en aluminium poeder. Deze unieke samenstelling zorgt voor een lichtgewicht en toch stevig materiaal, ideaal voor het creëren van scheidingen tussen kamers. De stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een scheidingswand met cellenbeton begint met het markeren van de gewenste positie van de wand. Vervolgens worden horizontale balken bevestigd aan het plafond en de vloer om stevigheid te garanderen. Na het plaatsen van verticale balken worden cellenbetonblokken op maat gesneden en met een speciale lijm geplaatst tussen de balken. Afdichting met voegmortel maakt de wand waterdicht. Het interessante feit over het bouwen van scheidingswanden met cellenbeton is de geluids- en warmte-isolerende eigenschappen van dit materiaal. Cellenbeton heeft een hoge geluidsisolatiewaarde, wat betekent dat het een effectieve barrière kan vormen voor geluidsoverdracht tussen ruimtes, waardoor privacy en rust worden bevorderd. Daarnaast heeft cellenbeton ook uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, waardoor het helpt om warmte binnen te houden in de winter en koele lucht vast te houden in de zomer. Dit maakt het bouwen van scheidingswanden met cellenbeton niet alleen praktisch, maar ook energiezuinig.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het is verstandig omdat je kosten bespaart.

Als je een extra kamer wilt creëren of gewoon meer privacy wilt in een bestaande ruimte, kan het bouwen van een scheidingswand de perfecte oplossing zijn. En het goede nieuws is dat je dit zelf kunt doen met cellenbeton. Het is een relatief eenvoudig project dat je stap voor stap kunt volgen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de benodigde materialen in huis hebt. Dit omvat cellenbetonblokken, gipsplaat, houten regels, spijkers, schroeven, een zaag en een boormachine. Begin met het meten en aftekenen van de gewenste locatie van de scheidingswand. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt om de blokken op maat te zagen. Plaats vervolgens de houten regels op de vloer en het plafond waar de wand zal worden gebouwd. Begin met het stapelen van de cellenbetonblokken op de houten regels en gebruik mortel om ze aan elkaar te bevestigen. Zorg ervoor dat de blokken goed zijn uitgelijnd en recht staan. Vervolgens kun je de gipsplaat aan de ene kant van de wand bevestigen met spijkers of schroeven. Herhaal dit aan de andere kant van de wand. Tot slot kun je de wand afwerken door de gipsplaat te schuren en te schilderen naar wens. Met deze eenvoudige stap-voor-stap handleiding kun je zelf een scheidingswand bouwen met cellenbeton. Het is een leuke en handige manier om je ruimte naar wens aan te passen.