Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Zelf een opbergkast maken met cellenbeton: Slimme oplossingen voor extra ruimte

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

In onze drukke levens is het vaak lastig om alles netjes en georganiseerd te houden. Huizen worden kleiner en ruimte wordt steeds schaarser. Gelukkig zijn er slimme oplossingen om extra opbergruimte te creëren, zoals het maken van een opbergkast met cellenbeton.

Cellenbeton, ook wel bekend als gasbeton, is een lichtgewicht bouwmateriaal dat veel gebruikt wordt in de bouw. Het bestaat uit zand, kalk, cement en water, en wordt gekenmerkt door de vele kleine luchtkamers (cellen) in het materiaal. Deze luchtkamers zorgen ervoor dat cellenbeton een goede isolerende werking heeft en eenvoudig te bewerken is.

Het bouwen van een opbergkast met cellenbeton heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het materiaal relatief goedkoop, waardoor het een budgetvriendelijke optie is voor extra opbergruimte. Daarnaast is cellenbeton eenvoudig te bewerken met gereedschap zoals een zaag, boor en schroeven, waardoor je de kast kunt aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Bovendien is cellenbeton brandwerend en geluidsisolerend, wat zorgt voor een veilige en rustige opbergomgeving.

Om te beginnen met het maken van een opbergkast met cellenbeton, is het belangrijk om eerst een ontwerp te maken. Bedenk waar je de kast wilt plaatsen, hoe groot je wilt dat de kast is en welke indeling je wilt creëren. Maak een schets en meet de benodigde afmetingen op, zodat je precies weet hoeveel cellenbetonblokken je nodig hebt.

Vervolgens kun je beginnen met het inkopen van de benodigde materialen. Naast cellenbetonblokken heb je ook bouwlijm, wapeningsstaven, een zaag, een boor, schroeven en bijbehorend gereedschap nodig. Zorg ervoor dat je voldoende van alles hebt, zodat je niet halverwege het bouwproces stil komt te staan.

Als je alle materialen hebt, kun je aan de slag met het bouwen van de kast. Begin met het plaatsen van de eerste rij cellenbetonblokken op de gewenste plek. Breng op de bovenkant van de blokken een laag bouwlijm aan en plaats de volgende rij blokken erop. Herhaal dit totdat de gewenste hoogte van de kast is bereikt. Let erop dat je de blokken goed op elkaar laat aansluiten, zodat de kast stevig en stabiel is.

Om de kast extra stevigheid te geven, kun je wapeningsstaven in de cellenbetonblokken plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de kast niet gaat verzakken of instorten. Boor gaten in de blokken en steek de wapeningsstaven erin. Zorg ervoor dat de staven goed vastzitten, zodat ze niet kunnen verschuiven.

Als alle blokken op hun plaats zitten en de wapeningsstaven zijn ingebracht, kun je de kast verder afwerken. Je kunt ervoor kiezen om de kast te stuken, verven of betegelen, afhankelijk van de look die je wilt creëren. Daarnaast kun je planken, deuren of lades toevoegen aan de kast om verschillende opbergmogelijkheden te creëren.

Ten slotte is het belangrijk om de kast goed te onderhouden. Cellenbeton is een duurzaam materiaal, maar het kan wel beschadigd raken door vocht. Zorg ervoor dat de kast niet in direct contact staat met vochtige muren of vloeren, en maak eventuele vlekken of vuil direct schoon.

Het zelf maken van een opbergkast met cellenbeton is een slimme oplossing voor extra ruimte. Het biedt niet alleen praktische opbergmogelijkheden, maar ook een brandwerende en geluidsis

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Slim en praktisch: Maak je eigen cellenbeton opbergkast!

Het maken van een opbergkast met cellenbeton biedt slimme oplossingen voor extra ruimte. Cellenbeton is een bouwmateriaal dat bekendstaat om zijn lichte gewicht en hoge isolatievermogen. Het is gemakkelijk te bewerken en kan worden gebruikt om diverse meubelstukken te maken, waaronder opbergkasten. Het proces begint met het maken van een ontwerp en het bepalen van de benodigde afmetingen van de kast. Vervolgens worden de cellenbetonblokken op maat gesneden en met een speciale lijm aan elkaar bevestigd. Het is belangrijk om de blokken stevig met elkaar te verbinden om een solide constructie te garanderen. Na het bouwen van de basisstructuur kunnen er planken worden ingevoegd om de opbergkast functioneel te maken. Ook kunnen er deuren worden toegevoegd voor een nette afwerking en om de inhoud van de kast uit het zicht te houden. Het resultaat is een duurzame en praktische opbergkast die perfect past bij de interieurstijl van de ruimte. Het is een slimme oplossing voor het creëren van extra ruimte en het organiseren van spullen op een efficiënte manier. Met cellenbeton kunnen opbergkasten op maat worden gemaakt en aan de specifieke behoeften van de gebruiker worden aangepast.

Slimme DIY-oplossingen voor extra opbergruimte met cellenbetonkasten

Cellenbeton, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, is een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor het bouwen van muren en wanden. Maar wist je dat je er ook slimme opbergkasten mee kunt maken? Het grote voordeel van cellenbeton is dat het lichtgewicht en makkelijk te bewerken is. Hierdoor kun je het eenvoudig in de gewenste vorm zagen en vervolgens stapelen tot een opbergkast. Door cellenbeton te gebruiken, kun je dus op een relatief goedkope en snelle manier extra opbergruimte creëren. Daarnaast heeft cellenbeton ook isolerende eigenschappen, waardoor je spullen in de opbergkast beschermd zijn tegen temperatuurverschillen. Dit maakt het materiaal ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld voedsel of andere kwetsbare materialen. Bovendien kun je met cellenbeton ook slimme oplossingen creëren, zoals schappen aan de binnenkant van de kastdeur of verstelbare planken. Deze extra functionaliteiten zorgen ervoor dat je de opbergkast volledig kunt aanpassen aan jouw behoeften. Dus als je behoefte hebt aan extra opbergruimte en handig bent met klussen, is het zeker de moeite waard om zelf een opbergkast te maken met cellenbeton. Het is niet alleen een slimme oplossing, maar ook een creatieve manier om je woning te optimaliseren.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het zelf maken van een opbergkast met cellenbeton biedt slimme oplossingen voor extra ruimte.

Extra opbergruimte is altijd welkom, vooral als je een klein huis hebt of gewoon graag georganiseerd wilt leven. Gelukkig zijn er vele slimme oplossingen om extra ruimte te creëren, en een van die oplossingen is het zelf maken van een opbergkast met cellenbeton. Cellenbeton is een lichtgewicht materiaal dat vaak wordt gebruikt in de bouw, maar het kan ook perfect dienen als basis voor een opbergkast. Eerst en vooral, meet de ruimte waar je de kast wilt plaatsen en bepaal de gewenste afmetingen. Snijd vervolgens de cellenbetonblokken op maat en stapel ze op om de gewenste hoogte te bereiken. Om de kast stevigheid te geven, kun je houten planken of een houten frame aan de boven- en onderkant bevestigen. Als je wilt, kun je ook extra planken in de kast plaatsen om de ruimte optimaal te benutten. Vergeet niet om de kast af te werken met een laagje verf, zodat deze er netjes uitziet en goed past bij de rest van je interieur. Zelf een opbergkast maken met cellenbeton is niet alleen een slimme oplossing voor extra ruimte, maar het kan ook een leuke doe-het-zelf uitdaging zijn. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van een georganiseerd en opgeruimd huis!