Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Zelf een bloembak construeren met cellenbeton: Voeg groen toe aan je buitenruimte

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een leuke manier om groen toe te voegen aan je buitenruimte? Dan is het zelf construeren van een bloembak met cellenbeton een geweldig idee! Het creëren van een bloeiende omgeving kan een verbluffend effect hebben op je tuin of terras. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om je eigen stempel te drukken op de esthetiek van je buitenruimte.

Het bouwen van een bloembak met cellenbeton is een relatief eenvoudig project dat door bijna iedereen kan worden uitgevoerd. Het materiaal, cellenbeton, staat ook wel bekend als gasbeton of Ytong, en het heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen. Het is licht van gewicht, makkelijk te bewerken en heeft uitstekende isolatie-eigenschappen. Dit maakt het een ideale keuze voor het bouwen van bloembakken.

Om te beginnen, is het belangrijk om de benodigde materialen te verzamelen. Je hebt cellenbetonblokken nodig, cellenbetonlijm, een kitpistool, een zaag, een schep, een waterpas, een grafpapier en potgrond. Voor de afwerking kun je verf, steenstrips of tegels gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Stap één is het bepalen van de gewenste afmetingen van je bloembak. Teken deze afmetingen nauwkeurig uit op grafpapier, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het eindresultaat. Houd er rekening mee dat de breedte van de bloembak afhankelijk is van het aantal cellenbetonblokken dat je gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloembak voldoende diepte heeft om de wortels van de planten te kunnen huisvesten.

Zodra de afmetingen zijn bepaald, is het tijd om aan de slag te gaan met het bouwen van de bloembak. Plaats de eerste rij cellenbetonblokken op de grond, waarbij je ervoor zorgt dat ze waterpas staan. Breng vervolgens een laag cellenbetonlijm aan op de bovenkant van de blokken en plaats de volgende rij blokken er bovenop. Herhaal deze stap totdat de gewenste hoogte van de bloembak is bereikt.

Zorg ervoor dat je tussen elke rij blokken cellenbetonlijm aanbrengt om ervoor te zorgen dat de bloembak stevig en waterdicht is. Laat de lijm voldoende tijd drogen voordat je verder gaat met het bouwproces.

Als de bloembak eenmaal is geconstrueerd, kun je beginnen met het afwerken ervan. Dit is het moment waarop je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Je kunt ervoor kiezen om de buitenkant van de bloembak te verven in een kleur die past bij je buitenruimte, of je kunt steenstrips of tegels aanbrengen om een meer natuurlijke uitstraling te creëren.

Zodra de afwerking is voltooid, is het tijd om potgrond toe te voegen aan de bloembak. Maak de grond goed vochtig voordat je de planten in de bloembak plaatst. Kies planten die geschikt zijn voor jouw specifieke klimaat en die passen bij de hoeveelheid zonlicht die je buitenruimte ontvangt.

Het zelf construeren van een bloembak met cellenbeton biedt tal van voordelen. Je kunt je buitenruimte opfleuren met diverse planten en bloemen, en je hebt de vrijheid om de bloembak naar jouw smaak aan te passen. Bovendien is cellenbeton een duurzaam materiaal dat lang meegaat en weinig onderhoud vergt.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en voeg groen toe aan je buitenruimte met een zelfgemaakte bloembak van cellenbeton!

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Maak je buitenruimte sprankelend groen met zelfgemaakte bloembakken!

Als je op zoek bent om groen toe te voegen aan je buitenruimte, is het zelf construeren van een bloembak met cellenbeton een goede optie. Cellenbeton is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat gemakkelijk te bewerken is. Om een bloembak te maken met cellenbeton, moet je eerst de gewenste afmetingen bepalen en vervolgens de cellenbetonblokken op maat snijden. Daarna kun je de blokken aan elkaar bevestigen met speciale lijm voor cellenbeton. Nadat de bloembak is geconstrueerd, is het belangrijk om drainagegaten aan de onderkant te creëren om overtollig water af te voeren. Ook is het raadzaam om de binnenkant van de bloembak te bekleden met een waterdichte folie om te voorkomen dat het water door het cellenbeton dringt. Het plaatsen van een laag stenen of grind in de bloembak voordat je de potgrond toevoegt, helpt ook bij de drainage. Zodra de bloembak klaar is, kun je er allerlei soorten bloemen, planten of kruiden in planten om een levendige en kleurrijke buitenruimte te creëren.

Creëer je eigen bloemenparadijs met zelfgebouwde cellenbeton bloembakken

Een interessant feitje over het zelf construeren van een bloembak met cellenbeton is dat dit materiaal een duurzaam alternatief biedt voor traditionele baksteen of hout. Cellenbeton, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, bestaat uit een mengsel van cement, zand, kalk en water, vermengd met minuscule belletjes lucht. Deze belletjes zorgen voor een lichtgewicht materiaal met goede isolerende eigenschappen. Het gebruik van cellenbeton voor het construeren van een bloembak biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het materiaal gemakkelijk te bewerken en kunnen de bloembakken op maat worden gemaakt. Dit geeft de mogelijkheid om de bloembakken aan te passen aan de beschikbare ruimte en de esthetiek van de buitenruimte. Daarnaast biedt cellenbeton een goede thermische isolatie, wat betekent dat de wortels van de planten beter beschermd worden tegen extreme temperaturen. Een ander voordeel van cellenbeton is dat het materiaal duurzaam en milieuvriendelijk is. Het is recyclebaar en heeft een lage milieu-impact tijdens de productie. Bovendien is cellenbeton bestand tegen aantasting door schimmels en ongedierte, waardoor de bloembakken lang meegaan zonder dat er veel onderhoud nodig is. Al met al biedt het zelf construeren van een bloembak met cellenbeton een mooie en duurzame manier om groen toe te voegen aan de buitenruimte. Het is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch verantwoord en milieuvriendelijk.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Door zelf een bloembak te construeren met cellenbeton, voeg je groen toe aan je buitenruimte en bespaar je geld.

Wil je graag wat groen toevoegen aan je buitenruimte, maar weet je niet waar te beginnen? Waarom niet zelf een bloembak construeren met cellenbeton? Cellenbeton is een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat perfect geschikt is voor het creëren van bloembakken. Het mooie van cellenbeton is dat het gemakkelijk te bewerken is. Je kunt het eenvoudig op maat snijden en vormen naar je eigen wensen. Hierdoor kun je bloembakken maken in elke vorm en grootte die je maar wilt. Daarnaast is cellenbeton ook nog eens bestand tegen alle weersomstandigheden, wat betekent dat je bloembakken jarenlang mooi blijven. Een ander voordeel van cellenbeton is de isolerende werking. Je planten zullen profiteren van een stabiele temperatuur en bescherming tegen extreme hitte of vorst. Dit maakt het ideaal voor het kweken van gevoelige planten in je bloembakken. Kortom, door zelf een bloembak te construeren met cellenbeton voeg je niet alleen groen toe aan je buitenruimte, maar creëer je ook een duurzame en functionele oplossing. Ga aan de slag en maak je eigen unieke bloembakken om je buitenruimte op te fleuren!