Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Welke ondergrond is er nodig? Voor Cellenbeton blokken te plaatsen

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Welke ondergrond is er nodig voor het plaatsen van cellenbeton blokken?

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als Ytong blokken, zijn een populair bouwmateriaal dat wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het bouwen van muren, binnenmuren, scheidingswanden, en zelfs vloeren en daken. Het materiaal is lichtgewicht, isolerend en gemakkelijk te verwerken, waardoor het ideaal is voor gebruik in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een belangrijk aspect bij het plaatsen van cellenbeton blokken is het creëren van een geschikte ondergrond waarop de blokken kunnen rusten en effectief kunnen worden geïnstalleerd. In dit blogartikel zullen we de verschillende vereisten bespreken voor de ondergrond van cellenbeton blokken.

1. Sterk genoeg om het gewicht te dragen:
De ondergrond moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de cellenbeton blokken te kunnen dragen. Hoewel cellenbeton relatief licht is, moeten de blokken toch stevig op een solide basis rusten om stabiliteit te garanderen. Zorg ervoor dat de ondergrond voldoende draagkracht heeft en geen sporen van verzakking of instabiliteit vertoont.

2. Egaal en vlak:
Een vlakke en egale ondergrond is essentieel voor het juist plaatsen van de cellenbeton blokken. Eventuele oneffenheden in de ondergrond kunnen leiden tot problemen bij het waterpas stellen en uitlijnen van de blokken, wat resulteert in scheve muren of ongelijke oppervlakken. Gebruik een waterpas om de ondergrond te controleren en schuur of vul eventuele oneffenheden weg.

3. Vochtbestendig:
Cellenbeton blokken hebben een zekere mate van vochtabsorptie, maar ze mogen niet voortdurend in direct contact staan ​​met vochtige of natte ondergronden. Als de ondergrond vochtig is, kan dit leiden tot vochtproblemen, zoals schimmelgroei of het verzwakken van de blokken. Zorg ervoor dat de ondergrond droog en vochtbestendig is voordat je de cellenbeton blokken plaatst. In vochtige omstandigheden kan het proces van het plaatsen van een vochtkering, zoals een waterdicht membraan of bitumencoating, helpen om het vochtgehalte onder controle te houden.

4. Schone ondergrond:
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon is voordat je de cellenbeton blokken plaatst. Verwijder alle losse deeltjes, vuil, stof en andere obstakels die de verbinding tussen de blokken en de ondergrond kunnen belemmeren. Een schone ondergrond zorgt voor een betere hechting en stabiliteit van de blokken.

5. Mogelijkheid om te hechten:
Afhankelijk van de exacte toepassing en bouwmethode, kan het nodig zijn om de cellenbeton blokken te hechten aan de ondergrond. Dit kan worden gedaan met behulp van mortel, lijm of andere geschikte bevestigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de ondergrond het hechtingsmateriaal toelaat en dat het een goede hechting kan bereiken voor een sterke en duurzame verbinding.

Samenvattend is het van cruciaal belang om de juiste ondergrond te creëren voordat je cellenbeton blokken plaatst. Zorg voor een sterke, egale, vochtbestendige en schone ondergrond die geschikt is voor hechting. Door aandacht te besteden aan deze aspecten tijdens het bouwproces, kun je er zeker van zijn dat de cellenbeton blokken op een stabiele en duurzame manier worden geïnstalleerd.

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

De perfecte ondergrond voor moeiteloze cellenbeton plaatsing!

Cellenbeton blokken zijn een populair bouwmateriaal vanwege hun lichtgewicht en isolerende eigenschappen. Bij het plaatsen van deze blokken is het belangrijk om de juiste ondergrond te hebben om een stevige en duurzame constructie te garanderen. De ideale ondergrond voor het plaatsen van cellenbeton blokken is een stevig en vlak oppervlak. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een betonnen fundering of een stabiele grondlaag. Het is essentieel dat de ondergrond voldoende draagvermogen heeft om het gewicht van de blokken te kunnen dragen en om verzakkingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond vrij is van vuil, puin en andere obstakels die de plaatsing van de blokken kunnen belemmeren. Het is ook aan te raden om een waterafvoersysteem te hebben om te voorkomen dat water zich onder de blokken ophoopt. Voordat de cellenbeton blokken worden geplaatst, wordt meestal een dunne laag specie aangebracht om de ondergrond te egaliseren en het hechtingsoppervlak te vergroten. Vervolgens kunnen de blokken worden gestapeld en vastgezet met speciale lijm of mortel. Kortom, een stevige en vlakke ondergrond met voldoende draagvermogen en goede waterafvoermogelijkheden is essentieel voor het correct plaatsen van cellenbeton blokken.

Welke geschikte ondergrond voor het installeren van cellenbetonblokken?

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton of YTONG, zijn een populair bouwmateriaal vanwege hun lichte gewicht en goede isolerende eigenschappen. Een interessant feitje over het plaatsen van cellenbeton blokken is dat er geen speciale ondergrond nodig is. In tegenstelling tot andere bouwmaterialen, zoals betonblokken of bakstenen, hebben cellenbeton blokken geen fundering nodig. Dit komt doordat ze heel licht zijn en geen grote druk uitoefenen op de ondergrond. In plaats daarvan kunnen de blokken direct op een stabiele, vlakke ondergrond geplaatst worden, zoals een gestabiliseerd zandbed of een betonnen vloer. Dit maakt het plaatsen van cellenbeton blokken sneller en gemakkelijker dan bijvoorbeeld het metselen van bakstenen. Bovendien kan de ondergrond relatief eenvoudig worden voorbereid, wat kosteneffectief kan zijn in vergelijking met het aanleggen van een traditionele fundering. Het feit dat cellenbeton blokken op verschillende ondergronden geplaatst kunnen worden, maakt ze ook geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het bouwen van binnenmuren, scheidingswanden, gevels en vloeren.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het is verstandig om te weten welke ondergrond nodig is voor het plaatsen van cellenbeton blokken.

Als je van plan bent om cellenbeton blokken te plaatsen, is het belangrijk om te weten welke ondergrond nodig is om een stevige constructie te kunnen bouwen. Cellenbeton blokken zijn lichtgewicht en isolerend, maar ze vereisen nog steeds een solide basis om op te rusten. Ideaal gezien moet de ondergrond vlak, droog en stabiel zijn. Zorg ervoor dat er geen puin, gras of andere obstakels op de plaats van de bouw liggen, aangezien dit de stabiliteit van de constructie kan beïnvloeden. Het is ook belangrijk om te controleren of de ondergrond voldoende draagkracht heeft om het gewicht van de cellenbeton blokken te kunnen dragen. Als de ondergrond niet vlak genoeg is, kan het nodig zijn om deze eerst te egaliseren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door een laag zand aan te brengen en deze goed te verdichten. Als er sprake is van onstabiele grond, is het raadzaam om deze te verstevigen met behulp van een betonnen fundering. Het is altijd verstandig om de instructies van de fabrikant van de cellenbeton blokken te raadplegen voor specifieke richtlijnen met betrekking tot de ondergrond. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de constructie stevig en duurzaam zal zijn.