Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Tips voor het juiste onderhoud en de reiniging van cellenbetonblokken.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Tips voor het juiste onderhoud en de reiniging van cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken, ook wel bekend als Ytong blokken, zijn een populair bouwmateriaal vanwege hun lichtgewicht, isolerende eigenschappen en eenvoudige verwerking. Ze worden vaak gebruikt voor wanden, vloeren en daken in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Net als elk ander bouwmateriaal, vereisen cellenbetonblokken echter ook periodiek onderhoud en reiniging om hun duurzaamheid en esthetische uitstraling te behouden. In dit blog delen we een aantal tips voor het juiste onderhoud en de reiniging van cellenbetonblokken.

1. Voorkom vochtproblemen: Cellenbetonblokken zijn van nature vochtafwerend, maar ze kunnen wel vocht absorberen als ze worden blootgesteld aan langdurige en herhaalde blootstelling aan water. Het is daarom belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de blokken goed geïnstalleerd zijn met een goede waterdichtingslaag en controleer regelmatig op eventuele lekkages of vochtplekken. Repareer deze zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

2. Reinig regelmatig: Het is belangrijk om cellenbetonblokken regelmatig schoon te maken om de ophoping van vuil, stof en andere verontreinigingen te voorkomen. Gebruik hiervoor milde reinigingsmiddelen en een zachte borstel om krassen te voorkomen. Vermijd agressieve chemicaliën, bleekmiddelen of zuurhoudende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak van de cellenbetonblokken kunnen beschadigen.

3. Verwijder hardnekkige vlekken: Soms kunnen er hardnekkige vlekken ontstaan op cellenbetonblokken, zoals verf, roet of vetvlekken. In dergelijke gevallen kunt u een speciale vlekverwijderaar gebruiken die geschikt is voor cellenbeton. Volg altijd de instructies op het product en test het eerst op een klein, onopvallend deel van de blokken om er zeker van te zijn dat het de blokken niet beschadigt.

4. Behandel vorstschade: Als cellenbetonblokken worden blootgesteld aan langdurige vorst, kan er vorstschade optreden, zoals barsten, afbrokkeling of loslatende stukken. Als u dergelijke schade opmerkt, moet u deze zo snel mogelijk repareren om verdere schade te voorkomen. Gebruik hiervoor een geschikte reparatiepasta of vulmiddel voor cellenbetonblokken en volg de instructies van de fabrikant.

5. Onderhoud de verf of afwerking: Als de cellenbetonblokken zijn geschilderd of afgewerkt, is het belangrijk om deze afwerking regelmatig te onderhouden. Controleer op bladderen, afbladderen of beschadigingen van de verf of afwerking en repareer deze indien nodig. Reinig de geschilderde oppervlakken met milde reinigingsmiddelen en een zachte borstel om de verflaag te behouden.

6. Controleer op scheuren: Cellenbetonblokken kunnen na verloop van tijd scheuren vertonen als gevolg van natuurlijke uitzetting en krimp of als gevolg van externe belastingen. Het is belangrijk om deze scheuren regelmatig te controleren en indien nodig te repareren. Gebruik een geschikte reparatiemortel voor cellenbetonblokken en volg de instructies van de fabrikant.

7. Bescherm tegen impact: Hoewel cellenbetonblokken van nature een zekere mate van schokbestendigheid hebben, is het belangrijk om ze te beschermen tegen zware impact of stootbelastingen. Voorkom het stoten van voorwerpen tegen de blokken en voorkom dat ze

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Houd je cellenbetonblokken sprankelend met deze onderhoudstips!"

Om de duurzaamheid en kwaliteit van cellenbetonblokken te behouden, is het essentieel om regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de cellenbetonblokken niet worden blootgesteld aan langdurige vochtigheid of direct contact met water, omdat dit kan leiden tot schade aan de blokken. Daarom moeten eventuele lekkages of vochtproblemen snel worden verholpen. Daarnaast is een regelmatige inspectie van de cellenbetonblokken noodzakelijk om eventuele beschadigingen of scheuren op te sporen. Kleine beschadigingen kunnen worden gerepareerd met behulp van geschikte cellenbetonpleister. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen zware voorwerpen op de blokken worden geplaatst, omdat dit permanente schade kan veroorzaken. Bij het reinigen van cellenbetonblokken moeten agressieve schoonmaakmiddelen worden vermeden, omdat deze de blokken kunnen aantasten. In plaats daarvan kunnen milde zeepoplossingen of specifieke reinigingsmiddelen voor cellenbeton worden gebruikt. Het schoonmaken moet voorzichtig gebeuren, met een zachte borstel of spons. Verf of andere verontreinigingen kunnen worden verwijderd met een geschikte verfafbijtmiddel. Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kunnen cellenbetonblokken in goede staat worden gehouden, waardoor hun levensduur wordt verlengd en mogelijke schade wordt voorkomen.

Handige tips voor onderhoud en schoonmaken van cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken, zijn een populair bouwmateriaal vanwege hun lichtgewicht en thermische isolatie-eigenschappen. Om ervoor te zorgen dat cellenbetonblokken hun maximale levensduur behalen, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden en te reinigen. Een interessant feitje is dat bij het reinigen van cellenbetonblokken het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen ten zeerste wordt afgeraden. De porositeit van het materiaal maakt het gevoelig voor chemische reacties. In plaats daarvan moeten milde reinigingsmiddelen worden gebruikt, zoals een oplossing van water en neutrale zeep. Daarnaast is het van groot belang om de juiste borstels en sponzen te gebruiken tijdens het schoonmaken. Harde borstels kunnen de cellenbetonblokken beschadigen, terwijl zachte borstels en sponzen effectief vuil en stof kunnen verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Om de levensduur van de cellenbetonblokken te verlengen, is het ook aan te raden om de blokken periodiek te impregneren met een speciaal waterafstotend middel. Dit voorkomt dat vocht in de blokken doordringt, wat de kans op schimmel- en algengroei verkleint. Al met al is het onderhoud en de reiniging van cellenbetonblokken niet alleen belangrijk voor het behoud van hun esthetische waarde, maar ook voor het behoud van hun isolerende eigenschappen en duurzaamheid.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het juiste onderhoud en reiniging verlengt levensduur cellenbetonblokken.

Cellenbetonblokken zijn populair vanwege hun isolerende eigenschappen en duurzaamheid. Om ervoor te zorgen dat ze hun kwaliteit behouden, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden en te reinigen. Hier zijn enkele tips om cellenbetonblokken in optimale staat te houden. Ten eerste is het raadzaam om vuil en stof regelmatig van de blokken te verwijderen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop. Het regelmatig verwijderen van vuil voorkomt dat het zich ophoopt en de blokken beschadigt. Daarnaast is het belangrijk om vlekken of verontreinigingen onmiddellijk te behandelen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om hardnekkige vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve chemicaliën die de oppervlakte van de blokken kunnen beschadigen. Als er graffiti op de cellenbetonblokken is aangebracht, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Er zijn speciale graffiti-verwijderaars op de markt die veilig kunnen worden gebruikt op cellenbeton met behoud van de integriteit van de blokken. Tot slot, controleer de voegen regelmatig op scheuren of beschadigingen. Herstel eventuele problemen onmiddellijk om verdere schade te voorkomen. Door regelmatig onderhoud en reiniging te plegen, kun je cellenbetonblokken in optimale staat houden en hun levensduur verlengen. Het kost wat tijd en moeite, maar het is zeker de moeite waard om te investeren in de duurzaamheid van je cellenbetonblokken.