Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Stappen om zelf een muur met cellenbeton blokken te bouwen: Doe-het-zelf handleiding

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een muur te bouwen met cellenbeton blokken. Dit is niet alleen een duurzame keuze, maar ook een relatief eenvoudig project dat je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. In deze doe-het-zelf handleiding bespreken we stap voor stap hoe je zelf een muur met cellenbeton blokken kunt bouwen.

Stap 1: Voorbereiding
Voordat je begint met bouwen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt. Denk hierbij aan cellenbeton blokken, specie, een troffel, een waterpas, een rubberen hamer en een meetlint. Daarnaast is het handig om de afmetingen van de muur te bepalen en eventuele openingen (zoals deuren en ramen) in kaart te brengen.

Stap 2: Fundering
Voordat je begint met het stapelen van de cellenbeton blokken, is het belangrijk om een goede fundering te creëren. Graaf een geul waarin je beton kunt storten, zodat de muur stevig en stabiel staat. Zorg ervoor dat de fundering minimaal 30 centimeter diep is en breng eventueel wapening aan voor extra stevigheid.

Stap 3: Start met stapelen
Begin aan een hoek van de fundering en plaats het eerste cellenbeton blok. Breng een laagje specie aan op de fundering en druk het blok stevig aan. Gebruik een waterpas om te controleren of het blok recht staat. Ga vervolgens door met het stapelen van de cellenbeton blokken, waarbij je steeds een laagje specie aanbrengt tussen de blokken. Let goed op de juiste afmetingen en plaatsing van eventuele openingen.

Stap 4: Uitsparingen maken
Indien je openingen wilt creëren in de muur, zoals deuren of ramen, is het belangrijk om uitsparingen te maken in de cellenbeton blokken. Dit kun je doen met behulp van een zaag of een beitel. Zorg ervoor dat de uitsparingen nauwkeurig worden gemaakt, zodat de openingen later naadloos kunnen worden afwerkt.

Stap 5: Afwerking
Als de muur met cellenbeton blokken is gestapeld en eventuele uitsparingen zijn gemaakt, is het tijd om de muur af te werken. Dit kun je doen door de naden tussen de blokken op te vullen met specie en deze netjes af te strijken met een troffel. Eventuele oneffenheden kun je gladmaken met schuurpapier. Laat de muur vervolgens enige tijd drogen.

Stap 6: Versterken en isoleren
Om de muur nog sterker en beter geïsoleerd te maken, kun je ervoor kiezen om deze te versterken met wapening. Deze wapening kun je eenvoudig aanbrengen voordat je de blokken gaat stapelen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de muur aan zowel de binnen- als buitenzijde te isoleren. Hiervoor kun je isolatieplaten gebruiken die passen tussen de cellenbeton blokken.

Stap 7: Afwerking en decoratie
Als de muur volledig is gedroogd en versterkt, is het tijd om deze af te werken en te decoreren. Je kunt ervoor kiezen om de muur te schilderen in een kleur naar keuze, maar je kunt ook gebruik maken van behang, tegels of andere decoratieve elementen. Wees creatief en creëer een unieke uitstraling die past bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Het bouwen van een muur met cellenbeton blokken is een relatief eenvoudig doe-het-zelf project dat je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Met de juiste voorbereiding, materialen en gereedschappen kun je binnen korte tijd een stevige en goed geïsoleerde muur bouwen. Volg de bo

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Maak je eigen muur met cellenbeton blokken: Handige handleiding!"

OpenAI request failed: timeout

Zelf een muur bouwen met cellenbeton blokken: stapsgewijze handleiding

Het bouwen van een muur met cellenbeton blokken is een populaire keuze geworden voor veel doe-het-zelvers vanwege de vele voordelen die het biedt. Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton, zijn gemaakt van zand, kalk en cement, en hebben een lichtgewicht structuur met luchtcellen die zorgen voor uitstekende thermische isolatie en geluidswering. Om zelf een muur met cellenbeton blokken te bouwen, zijn er een aantal stappen die moeten worden gevolgd. Ten eerste is het belangrijk om te beginnen met het leggen van een stevige fundering om de stabiliteit van de muur te garanderen. Vervolgens moeten de cellenbeton blokken nauwkeurig worden geplaatst en aan elkaar worden bevestigd met een speciale cellenbetonlijm. Het is van essentieel belang om goed te letten op de juiste maatvoering en uitlijning tijdens dit proces om een stevige en rechte muur te creëren. Wat dit project nog interessanter maakt, is dat het relatief eenvoudig is voor doe-het-zelvers om uit te voeren. Met minimale ervaring en het juiste gereedschap kan een handige klusser dit project tot een succesvol einde brengen. Het bouwen van een muur met cellenbeton blokken biedt niet alleen de voldoening van het bereiken van een tastbaar resultaat, maar ook de voordelen van een geluidsisolerende en goed geïsoleerde muur.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het is verstandig omdat het kosten bespaart.

Het bouwen van een muur met cellenbetonblokken kan een geweldige doe-het-zelfproject zijn dat je huis kan transformeren. Het gebruik van cellenbetonblokken biedt verschillende voordelen, zoals uitstekende isolatie en brandwerendheid. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om zelf een muur met cellenbetonblokken te bouwen: 1. Plan en ontwerp: Meet de gewenste afmetingen van de muur en zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen klaar hebt liggen. 2. Grondwerk: Graaf een funderingsgat en verwijder eventuele puin. Plaats een funderingsstrook van beton en zorg voor een vlakke ondergrond. 3. Voeg mortel toe: Meng een geschikte lijm of mortel volgens de instructies op de verpakking. Breng een laag mortel aan op de funderingsstrook om als basis te dienen voor de eerste laag cellenbetonblokken. 4. Plaats de cellenbetonblokken: Begin met het plaatsen van de eerste rij cellenbetonblokken op de laag mortel. Zorg ervoor dat ze waterpas staan en gebruik een metseltroffel om de mortel gelijkmatig te verdelen. 5. Stapel de rijen op: Bouw de muur op door rij na rij cellenbetonblokken te plaatsen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de muur recht en vlak is. 6. Voeg mortel toe tussen de blokken: Nadat de muur is gestapeld, gebruik je een voegspijker om mortel tussen de blokken aan te brengen. Veeg overtollige mortel weg met een vochtige spons. 7. Laat de muur drogen: Laat de muur met cellenbetonblokken voldoende drogen voordat je verder gaat met andere bouwwerkzaamheden. Het zelf bouwen van een muur met cellenbetonblokken vereist geduld en nauwkeurigheid, maar met de juiste inspanning en aandacht voor detail kun je een mooie en functionele muur creëren.