Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Kan cellenbeton buiten gebruikt worden? Ja, mits je ze beschermd

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Kan cellenbeton buiten gebruikt worden? Het antwoord is ja, mits je ze op de juiste manier beschermt. Cellenbeton, ook wel bekend als Ytong of gasbeton, is een materiaal dat veelvuldig gebruikt wordt voor binnenmuren en -wanden vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Echter, met de juiste voorzorgsmaatregelen kan cellenbeton ook buiten worden gebruikt.

Cellenbeton is een lichtgewicht materiaal dat bestaat uit zand, kalk, cement en water. Tijdens het productieproces worden er kleine luchtbellen in het mengsel geïntroduceerd, waardoor het beton een lager volume en een lager gewicht krijgt. Dit maakt cellenbeton uiterst geschikt voor toepassingen waar gewichtsbeperking een rol speelt, zoals binnenmuren.

Echter, de luchtcellen in cellenbeton kunnen ook een nadeel vormen als het materiaal buiten wordt blootgesteld aan vocht en vorst. Als vocht de cellen binnendringt en vervolgens bevriest, kan het uitzetten en resulteren in schade aan het beton. Dit kan leiden tot afbrokkeling, barsten en een verzwakte constructie.

Om cellenbeton buiten te gebruiken, moeten er dus maatregelen worden genomen om het materiaal te beschermen tegen invloeden van vocht en vorst. Eén veelgebruikte methode is het aanbrengen van een waterdichte coating of verf op het oppervlak van het cellenbeton. Deze coating vormt een barrière tegen vocht en voorkomt dat het beton in contact komt met water. Het is belangrijk om een coating te kiezen die specifiek geschikt is voor buitentoepassingen en die robuust genoeg is om bestand te zijn tegen weersinvloeden.

Daarnaast kan het ook nuttig zijn om extra isolatiemateriaal aan te brengen op het cellenbeton om het te beschermen tegen temperatuurverschillen en mogelijke vochtschade. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld het plaatsen van een dubbele muur met isolatiemateriaal ertussen, of door gebruik te maken van gevelbekleding met isolerende eigenschappen.

Daarnaast moet bij het gebruik van cellenbeton buiten ook rekening gehouden worden met de juiste plaatsing en evt. verankering van het materiaal. Cellenbeton kan gevoelig zijn voor beweging en trillingen, dus het is belangrijk om de juiste verankeringsmethoden te gebruiken om de stabiliteit en duurzaamheid van de constructie te waarborgen.

Kortom, cellenbeton kan zeker buiten gebruikt worden, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat het materiaal op de juiste manier beschermd wordt tegen vocht en vorst. Door het aanbrengen van een waterdichte coating en eventueel extra isolatiemateriaal kan het cellenbeton bestand gemaakt worden tegen de invloeden van het weer. Ook is het belangrijk om de juiste verankeringsmethoden te gebruiken om de stabiliteit van de constructie te waarborgen. Met deze voorzorgsmaatregelen kan cellenbeton een duurzaam en veelzijdig bouwmateriaal zijn, zowel binnen als buiten.

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Bescherm je cellenbeton: ideaal voor gebruik buiten!

Cellenbeton, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, is een materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt voor binnenwanden en isolatie. Het materiaal heeft echter ook enige toepassingen buitenshuis, mits de juiste bescherming wordt geboden. De poriën in cellenbeton maken het materiaal gevoelig voor vocht en vorstschade. Hierdoor wordt het over het algemeen niet aanbevolen om cellenbeton onbeschermd buiten te gebruiken. Echter, met de juiste voorzorgsmaatregelen kan cellenbeton wel geschikt zijn voor buitengebruik. Het is essentieel om een waterdichte en vorstbestendige bescherming aan te brengen op het cellenbeton. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een afwerkingslaag zoals pleisterwerk, een gevelbekleding of een speciale coating. Ook het gebruik van waterafstotende mortel of verf kan de levensduur van het cellenbeton verlengen. Daarnaast is het belangrijk om de constructie zorgvuldig te ontwerpen. Hierbij kan gedacht worden aan het vermijden van direct contact met grondwater, het plaatsen van dakoverstekken om regenwater af te leiden en het zorgen voor voldoende ventilatie om vochtproblemen te voorkomen. Al met al kan cellenbeton dus wel buitenshuis gebruikt worden, zolang er voldoende bescherming en aandacht wordt besteed aan de constructie en het materiaal.

Beschermende maatregelen geven cellenbeton een tweede kans in buitenomgevingen

Cellenbeton is een veelzijdig bouwmateriaal dat vaak wordt gebruikt voor binnenmuren, isolatie en vloerelementen. Maar kan cellenbeton ook buiten worden gebruikt? Het antwoord is ja, maar met de juiste bescherming. Cellenbeton bestaat uit lichte en poreuze cellen die gevuld zijn met lucht, waardoor het materiaal isolerend en licht van gewicht is. Hoewel het van nature goede thermische eigenschappen heeft, is cellenbeton kwetsbaar voor vocht en temperatuurwisselingen. Daarom is het essentieel om cellenbeton buiten te beschermen tegen de elementen. Om cellenbeton buiten te kunnen gebruiken, moet het worden behandeld met een vochtwerende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het materiaal niet verzadigd raakt met water, waardoor het zijn isolerende eigenschappen behoudt en niet zal uitzetten of krimpen door vocht. Bovendien beschermt de coating het cellenbeton tegen vorstschade. Daarnaast moet ook de afwerking van cellenbeton buiten geschikt zijn voor buitentoepassingen. Dit kan bijvoorbeeld een waterafstotende verf of een gevelbekleding zijn. Met de juiste bescherming kan cellenbeton dus prima buiten worden gebruikt voor bijvoorbeeld gevels, tuinmuren, of andere constructies. Het biedt de voordelen van isolatie en lichtgewicht constructie, maar vereist wel de juiste aandacht voor bescherming tegen vocht en temperatuurinvloeden.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

tegen vocht en vorst.

Cellenbeton is een veel gebruikt materiaal in de bouwsector vanwege zijn vele voordelen, zoals de goede isolerende eigenschappen en het lichte gewicht. Maar kan cellenbeton ook buitenshuis worden gebruikt? Het antwoord is ja, mits je de cellenbetonblokken op de juiste manier beschermt. Cellenbetonblokken zijn van nature niet weerbestendig. Ze hebben de neiging vocht op te nemen, waardoor ze kunnen uitzetten en beschadigd raken bij blootstelling aan regen en vorst. Om dit te voorkomen, moet het cellenbeton worden beschermd met een laag waterdichte coating. Er zijn verschillende soorten coating beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor cellenbeton, waaronder waterafstotende verf of een speciale gevelcoating. Het aanbrengen van zo’n coating op de buitenzijde van de cellenbetonblokken zorgt ervoor dat ze waterdicht en beschermd zijn tegen vocht, vorst en andere weersinvloeden. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vocht kan binnendringen via de voegen tussen de cellenbetonblokken. Het gebruik van een geschikte voegmortel, zoals een cementgebonden voegmortel, kan helpen om de voegen waterdicht te maken. Als deze voorzorgsmaatregelen worden genomen, kan cellenbeton uitstekend worden gebruikt voor buitentoepassingen, zoals gevelbekleding of tuinmuren. Het biedt duurzaamheid, isolatie en een moderne uitstraling. Houd er echter rekening mee dat periodiek onderhoud en controle op beschadigingen nodig kunnen zijn om de bescherming van het cellenbeton te behouden.