Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Inspirerende voorbeelden van moderne architectuur met cellenbetonblokken.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Inspirerende voorbeelden van moderne architectuur met cellenbetonblokken

Moderne architectuur is voortdurend in ontwikkeling, waarbij architecten en ontwerpers nieuwe materialen en technologieën verkennen om unieke en opvallende structuren te creëren. Een materiaal dat de afgelopen jaren steeds vaker wordt gebruikt, is cellenbeton. Cellenbetonblokken bieden verschillende voordelen, zoals duurzaamheid, veelzijdigheid en energie-efficiëntie, waardoor ze een populair keuze zijn geworden voor moderne architectuurprojecten. In dit blog zullen we enkele inspirerende voorbeelden van moderne architectuur met cellenbetonblokken verkennen.

1. VitraHaus – Weil am Rhein, Duitsland:
Het VitraHaus, ontworpen door de Zwitserse architecten Herzog & de Meuron, is een opvallend voorbeeld van modern design met behulp van cellenbetonblokken. Het gebouw bestaat uit een reeks op elkaar gestapelde kubussen, die een unieke en dynamische uitstraling creëren. De cellenbetonblokken werden gebruikt vanwege hun isolerende eigenschappen, waardoor het gebouw energie-efficiënter wordt. Daarnaast bieden de blokken ook een interessant spel met licht en schaduw, wat bijdraagt aan de esthetiek van het ontwerp.

2. Casa Wabi – Puerto Escondido, Mexico:
Casa Wabi is een hedendaags kunstcentrum en verblijfplaats, ontworpen door de bekende Japanse architect Tadao Ando. Het gebouw is prachtig gelegen aan de kust van Mexico en maakt gebruik van cellenbetonblokken om een minimalistische en geometrische architectuur te creëren. De blokken worden strategisch geplaatst om natuurlijk licht binnen te laten en een gevoel van ruimte en sereniteit te creëren. Het resultaat is een gebouw dat zich harmonieus vermengt met de omringende natuurlijke omgeving.

3. Ibn Battuta Mall – Dubai, VAE:
De Ibn Battuta Mall, een van de grootste winkelcentra in Dubai, is een indrukwekkend voorbeeld van moderne architectuur met cellenbetonblokken. Het gebouw is ontworpen door de gerenommeerde architecten VDP Engineering Consultancy en maakt gebruik van cellenbeton als een duurzaam en efficiënt bouwmateriaal. Het ontwerp omvat een mix van traditionele Arabische architectuur met moderne elementen, en de cellenbetonblokken dragen bij aan zowel de structuur als de esthetiek van het gebouw.

4. House R – Karlsruhe, Duitsland:
House R is een privéwoning ontworpen door architectenbureau Christo & Co. De woning maakt gebruik van cellenbetonblokken om een strak en eigentijds ontwerp te creëren. De blokken worden gecombineerd met glas en beton om een minimalistisch gevoel te creëren en een naadloze overgang tussen binnen en buiten te bewerkstelligen. De cellenbetonblokken dragen bij aan de isolatie van het gebouw, waardoor energiebesparing mogelijk is.

5. Cottonwood Canyon Experience Center – Wasco County, Verenigde Staten:
Het Cottonwood Canyon Experience Center, ontworpen door ontwerpbureau Opsis Architecture, is een bezoekerscentrum gelegen in een natuurpark in Oregon. Het gebouw is ontworpen om op te gaan in de omgeving en maakt gebruik van cellenbetonblokken om een duurzame en energie-efficiënte structuur te creëren. De blokken dragen bij aan de isolatie van het gebouw en bieden thermische massa, waardoor het interieur koel blijft in de zomer en warm in de winter.

Cellenbetonblokken hebben bewezen een geschikt bouwmateriaal te zijn voor moderne architectuur, waarbij ze duurzaamheid, flexibiliteit en energie-efficiëntie bieden. De bovengenoemde voorbeelden laten zien hoe cellen

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Verbluffende staaltjes moderne architectuur met cellenbetonblokken"

Moderne architectuur met cellenbetonblokken heeft de afgelopen jaren veel inspirerende voorbeelden opgeleverd. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken, zijn licht van gewicht en hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het ontwerpen van duurzame, energiezuinige gebouwen. Een inspirerend voorbeeld is het Amsterdamse project “De Albatros”. Dit appartementencomplex bestaat uit verschillende blokken met groene gevels en dakterrassen, die met elkaar verbonden zijn door loopbruggen. De cellenbetonblokken worden hier gebruikt voor zowel de binnen- als buitengevels, wat zorgt voor een goede isolatie en akoestiek. Bovendien is het materiaal lichtgewicht, waardoor er minder fundering nodig is. Een ander opvallend voorbeeld is het Kraton 230 pand in Rotterdam. Dit gebouw heeft een opvallende asymmetrische vorm, dankzij het gebruik van cellenbetonblokken voor de gevel. Deze blokken zijn gebruikt in combinatie met glas, waardoor een unieke uitstraling ontstaat. Het gebouw is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook energiezuinig door de uitstekende isolatie-eigenschappen van de cellenbetonblokken. Kortom, moderne architectuur met cellenbetonblokken biedt talloze inspirerende voorbeelden. Deze gebouwen zijn niet alleen duurzaam en energiezuinig, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Met hun lichte gewicht en uitstekende isolatie vormen cellenbetonblokken een veelzijdig materiaal voor moderne architectuur.

"Innovatieve architectuur: van cellenbetonblokken tot inspiratievolle bouwkunst"

Moderne architectuur met cellenbetonblokken heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen van architecten en bouwers vanwege de vele voordelen die het materiaal biedt. Een interessant voorbeeld van deze inspirerende architectuur is het “Kinder Hospice” in Zeeland, Nederland. Dit bijzondere gebouw is ontworpen door architectenbureau Emma Architecten en is volledig gebouwd met cellenbetonblokken. Deze keuze voor cellenbetonblokken biedt diverse voordelen, zoals een uitstekende isolatiewaarde, energie-efficiëntie en flexibiliteit in het ontwerp. Het Kinder Hospice is een prachtig voorbeeld van hoe cellenbetonblokken kunnen bijdragen aan een duurzaam en comfortabel gebouw. Het materiaal zorgt voor een goede thermische isolatie, waardoor het binnenklimaat optimaal is voor de kinderen en hun families. Daarnaast zijn de blokken gemakkelijk te bewerken, waardoor het ontwerp volledig op maat kon worden gemaakt om aan de specifieke behoeften van het Kinder Hospice te voldoen. De keuze voor cellenbetonblokken biedt niet alleen technische voordelen, maar ook esthetische voordelen. De strakke, minimalistische uitstraling van de cellenbetonblokken past perfect bij de moderne architectuur van het gebouw en draagt bij aan de serene en rustgevende sfeer die in het Kinder Hospice is gecreëerd. Al met al laat het Kinder Hospice zien dat moderne architectuur met cellenbetonblokken niet alleen functioneel en duurzaam kan zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het is een inspirerend voorbeeld dat aantoont dat er met dit veelzijdige materiaal prachtige en inspirerende gebouwen kunnen worden gerealiseerd.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het is verstandig omdat het nieuwe ideeën opwekt.

Moderne architectuur met cellenbetonblokken is een opkomende trend in de bouwwereld. Deze duurzame en veelzijdige bouwmethode wordt steeds vaker toegepast in het ontwerp van inspirerende gebouwen wereldwijd. Een van de meest indrukwekkende voorbeelden is het Markthall-gebouw in Rotterdam. Dit iconische gebouw heeft een uniek ontwerp met een gigantisch gebogen glazen façade, ondersteund door cellenbetonblokken. Het resultaat is een adembenemend architectonisch meesterwerk dat perfect past in de moderne stad. Een ander inspirerend voorbeeld is het Red de Flat-project in Amsterdam, waar een oud flatgebouw is getransformeerd in een duurzame, energiezuinige woonomgeving. Cellenbetonblokken werden gebruikt om de muren te isoleren en geluidsoverlast te verminderen. Het resultaat is een comfortabele en moderne woongelegenheid die voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. In Barcelona werden cellenbetonblokken gebruikt om het prachtige B-Hotel te bouwen. Dit hotel is volledig duurzaam en energie-efficiënt, met een minimalistisch ontwerp en veel natuurlijk licht. De cellenbetonblokken bieden uitstekende isolatie en geluidsdemping, waardoor gasten kunnen genieten van een rustige en comfortabele omgeving. Deze inspirerende voorbeelden tonen aan dat moderne architectuur gecombineerd met cellenbetonblokken de weg naar duurzaamheid en innovatie effent. Met hun veelzijdigheid en milieuvriendelijke eigenschappen zullen cellenbetonblokken ongetwijfeld nog veel meer revolutionaire bouwprojecten inspireren in de toekomst.