Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Het verminderen van de ecologische voetafdruk bij het bouwen met cellenbetonblokken.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Het verminderen van de ecologische voetafdruk is een belangrijk aspect geworden bij het bouwen van huizen en andere gebouwen. Een van de materialen die helpt bij het realiseren van dit doel is cellenbetonblokken. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of betonblokken met luchtbelletjes, worden gemaakt van cement, zand, kalk en water met toevoeging van aluminium poeder. Dit materiaal heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen zoals baksteen en beton, en draagt bij aan het verminderen van de ecologische impact van de bouwsector.

Een van de belangrijkste voordelen van cellenbetonblokken is dat ze een lichtgewicht materiaal zijn. Het lage gewicht van cellenbetonblokken maakt het transport ervan veel energie-efficiënter in vergelijking met zwaardere bouwmaterialen. Dit betekent dat er minder brandstof nodig is voor het vervoer van cellenbetonblokken, waardoor de CO2-uitstoot als gevolg van het transport wordt verminderd. Bovendien kunnen de lichte cellenbetonblokken eenvoudig met de hand worden geplaatst, zonder dat er zwaar materieel nodig is, wat ook bijdraagt aan energiebesparing tijdens het bouwproces.

Een ander belangrijk aspect van cellenbetonblokken is dat ze een uitstekende isolatiewaarde hebben. De luchtbelletjes in de cellenbetonblokken zorgen voor een natuurlijke thermische isolatie, waardoor het gebouw koeler blijft in de zomer en warmer in de winter. Dit betekent dat er minder energie nodig is voor verwarming en koeling, waardoor het energieverbruik van het gebouw wordt verminderd. Hierdoor kunnen huishoudens en bedrijven die gebruik maken van cellenbetonblokken aanzienlijk besparen op hun energierekeningen.

Bovendien zijn cellenbetonblokken ook brandwerend, geluidsisolerend en vochtbestendig. Dit betekent dat gebouwen die worden gebouwd met cellenbetonblokken veiliger en comfortabeler zijn. Deze eigenschappen dragen weer bij aan een duurzamer leefmilieu; er is bijvoorbeeld minder behoefte aan het gebruik van gastoestellen voor verwarming en daardoor vermindering van het risico op ongelukken. Ook is er minder behoefte aan het gebruik van airconditioning of heaters vanwege de isolerende waarde, wat geluidsvervuiling en energieverspilling tegengaat.

Daarnaast zijn cellenbetonblokken ook recyclebaar. Wanneer een gebouw van cellenbeton moet worden gesloopt, kunnen de blokken worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt bij andere bouwprojecten. Dit vermindert de noodzaak voor de productie van nieuwe materialen en vermindert daarmee de bijbehorende CO2-uitstoot. Het recyclen van cellenbetonblokken draagt zo bij aan een circulaire economie en verminderde afvalstromen in de bouwsector.

Tot slot hebben cellenbetonblokken ook nog als voordeel dat ze lang meegaan. Ze zijn duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor buitengebruik. Deze levensduurverlenging zorgt ervoor dat er minder snel een gehele bouw wordt afgebroken en opnieuw wordt gebouwd. Dit betekent minder gebruik van nieuwe grondstoffen en minder productieafval.

Kortom, het gebruik van cellenbetonblokken bij het bouwen heeft vele voordelen als het gaat om het verminderen van de ecologische voetafdruk. De lichte, goed isolerende en recyclebare eigenschappen maken van cellenbetonblokken een duurzaam alternatief voor traditionele bouwmaterialen. Door te kiezen voor cellenbetonblokken kunnen we bijdragen aan een groenere en duur

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Duurzaam bouwen met cellenbetonblokken: een groenere toekomst

Het verminderen van de ecologische voetafdruk bij het bouwen is een belangrijk streven in de huidige maatschappij. Een interessante optie hiervoor is het gebruik van cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbeton. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van een mix van cement, zand, kalk en water, waarbij tijdens het productieproces kleine luchtbelletjes worden ingesloten, wat resulteert in een lichtgewicht en isolerend materiaal. Een van de belangrijkste voordelen van het bouwen met cellenbetonblokken is de aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Ten opzichte van traditioneel bouwmateriaal zoals baksteen of beton, vereist de productie van cellenbetonblokken een veel kleinere hoeveelheid cement, wat verantwoordelijk is voor een groot deel van de CO2-uitstoot. Daarnaast zijn cellenbetonblokken ook energie-efficiënter, omdat ze een betere isolatiewaarde hebben en dus minder energie nodig is voor verwarming of koeling van gebouwen. Verder zijn cellenbetonblokken duurzaam en recyclebaar. Ze kunnen worden gerecycled tot nieuw bouwmateriaal en hebben een levensduur van minstens 75 jaar, wat resulteert in minder afval en minder bouwmaterialen die moeten worden geproduceerd. Kortom, het bouwen met cellenbetonblokken kan een significante bijdrage leveren aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, dankzij de lagere CO2-uitstoot, verbeterde energie-efficiëntie en recyclebaarheid van het materiaal.

Duurzaam bouwen met cellenbetonblokken voor een kleinere ecologische voetafdruk

Cellenbetonblokken, ook bekend als gasbetonblokken of Ytong, zijn een populaire keuze in de bouwsector vanwege hun vele voordelen. Niet alleen zijn ze duurzaam en brandwerend, maar ze dragen ook bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van een gebouw. Een interessant feitje is dat cellenbetonblokken gemaakt zijn van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Ze bestaan voor een groot deel uit kalk, water, zand en kleine hoeveelheden aluminiumpoeder. In vergelijking met traditioneel beton is de CO2-uitstoot tijdens de productie van cellenbetonblokken aanzienlijk lager. Dit komt doordat de blokken worden gemaakt met behulp van een autoclaafproces, dat minder energie-intensief is dan het productieproces van traditioneel beton. Bovendien hebben cellenbetonblokken een uitstekende isolatiewaarde, waardoor het energieverbruik van een gebouw kan worden verminderd. Dit kan leiden tot lagere verwarmings- en koelingskosten en een kleinere ecologische impact als gevolg van een verminderde vraag naar energie. Door te kiezen voor het gebruik van cellenbetonblokken bij bouwprojecten kunnen ontwikkelaars en architecten een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief dat zowel economische als ecologische voordelen biedt.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het verminderen van de ecologische voetafdruk is verstandig vanwege duurzaamheid.

Het bouwen met cellenbetonblokken is een duurzame keuze die kan helpen bij het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, zoals kalk, cement, water en zand. Ze hebben een lage CO2-uitstoot tijdens de productie en zijn recyclebaar. Een van de belangrijkste voordelen van cellenbetonblokken is de uitstekende isolatiewaarde. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het gebouw te verwarmen en koelen, wat resulteert in lagere energiekosten en een lagere CO2-uitstoot. Bovendien zijn cellenbetonblokken brandwerend, geluidsisolerend en bestand tegen vocht, waardoor ze bijdragen aan een gezonder en veiliger woonklimaat. Daarnaast zijn cellenbetonblokken licht van gewicht, waardoor er minder vrachtwagens nodig zijn voor het transport. Dit vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en verkeersopstoppingen. Bovendien zijn de blokken eenvoudig te verwerken, wat resulteert in minder afval tijdens het bouwproces. Al met al biedt het gebruik van cellenbetonblokken vele voordelen voor het milieu. Het verminderen van onze ecologische voetafdruk begint bij het maken van bewuste keuzes, en het bouwen met cellenbetonblokken is zeker een stap in de goede richting.