Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Het isolerende vermogen van cellenbetonblokken: energie-efficiëntie in de bouw.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Het isolerende vermogen van cellenbetonblokken: energie-efficiëntie in de bouw

In de moderne samenleving is energie-efficiëntie een essentieel element geworden in de bouwsector. Met de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering en de stijgende energieprijzen, is het belangrijk om te investeren in bouwmaterialen die een goede isolatie bieden en zo de energie-efficiëntie van gebouwen verhogen. Een materiaal dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen op dit gebied is cellenbetonblokken.

Cellenbeton is een lichtgewicht bouwmateriaal dat hoofdzakelijk bestaat uit zand, kalk en cement. Het wordt gekenmerkt door kleine cellen die lucht bevatten, waardoor het materiaal zijn isolerende eigenschappen krijgt. Het proces van het vormen van cellenbetonblokken creëert kleine luchtbellen in het materiaal, waardoor warmte geleidingsvermogen vermindert en daarmee zorgt voor een uitstekende thermische isolatie.

De thermische isolatieprestaties van cellenbetonblokken zijn van groot belang voor het creëren van energie-efficiënte gebouwen. Een gebouw dat goed geïsoleerd is, behoudt de binnentemperatuur gedurende lange tijd, waardoor de behoefte aan verwarmings- en koelapparatuur wordt verminderd. Dit resulteert in lagere energiekosten voor de bewoners en een kleinere ecologische voetafdruk.

Het isolerende vermogen van cellenbetonblokken wordt gemeten aan de hand van hun lambdawaarde (λ-waarde). Deze waarde geeft de warmtegeleiding van het materiaal aan. Hoe lager de λ-waarde, hoe beter het isolerende vermogen van het materiaal. Cellenbetonblokken hebben een zeer lage λ-waarde in vergelijking met andere bouwmaterialen zoals baksteen of beton. Dit betekent dat ze warmte efficiënt vasthouden en voorkomen dat het ontsnapt, wat zorgt voor een aangename en constante temperatuur in het gebouw.

Naast het thermisch isolerende vermogen hebben cellenbetonblokken nog andere voordelen die bijdragen aan energie-efficiëntie in de bouw. Ze zijn brandwerend en dragen bij aan een goede geluidsisolatie, waardoor ze bijdragen aan de veiligheid en het comfort van de bewoners. Bovendien zijn deze blokken gemakkelijk te bewerken en te installeren, waardoor de bouwtijd en het benodigde arbeidsintensieve werk worden verminderd.

Het gebruik van cellenbetonblokken in de bouw heeft ook positieve effecten op het milieu. Vanwege hun lichtgewicht ontwerp vereisen ze minder grondstoffen en energie tijdens het productieproces, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Daarnaast kunnen cellenbetonblokken gerecycled worden en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een duurzaam alternatief zijn voor traditionele bouwmaterialen.

Kortom, het isolerende vermogen van cellenbetonblokken maakt ze een uitstekende keuze voor energie-efficiënte gebouwen. Ze bieden niet alleen een goede thermische isolatie, maar hebben ook brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen. Bovendien dragen ze bij aan een duurzamere bouwsector door hun lage CO2-uitstoot en recycleerbaarheid. Door te kiezen voor cellenbetonblokken kunnen we energie besparen, kosten verlagen en onze impact op het milieu verminderen. Het is een win-win situatie voor zowel de bouwsector als de samenleving als geheel.

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Het isolerende wonder van cellenbeton: bouw met energie- efficiëntie"

Het isolerende vermogen van cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of Ytong, speelt een belangrijke rol bij het bereiken van energie-efficiëntie in de bouwsector. Cellenbetonblokken bestaan uit materiaal met kleine luchtbelletjes, waardoor ze een uitstekende isolatiewaarde hebben. Dankzij hun poreuze structuur kunnen cellenbetonblokken warmte en geluid efficiënt absorberen en vasthouden, waardoor het energieverlies via de bouwschil wordt verminderd. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een aangenaam binnenklimaat. Cellenbetonblokken hebben ook een positieve impact op het milieu. Het materiaal is duurzaam en recyclebaar, wat betekent dat het opnieuw kan worden gebruikt zonder kwaliteitsverlies. Bovendien hebben ze een laag energieverbruik tijdens de productie in vergelijking met andere bouwmaterialen. Het gebruik van cellenbetonblokken in de bouw kan daarom leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en een vermindering van de CO2-uitstoot. Het isolerende vermogen van deze blokken maakt ze een ideale keuze voor energie-efficiënte gebouwen, die voldoen aan de steeds strengere energieprestatienormen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Efficiënte energie-isolatie in de bouw met cellenbetonblokken: een analyse

Het isolerende vermogen van cellenbetonblokken maakt ze een uitstekende keuze voor energie-efficiënt bouwen. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van samengeperst beton vermengd met luchtbelletjes, waardoor ze een zeer hoge thermische weerstand hebben. Dit betekent dat ze warmte goed kunnen vasthouden en kou buiten kunnen houden, waardoor het binnenklimaat constant blijft en er minder energie nodig is voor verwarming en koeling. Het isolerend vermogen van cellenbetonblokken wordt gemeten aan de hand van de R-waarde. Deze waarde is een indicatie van de warmteweerstand van het materiaal, hoe hoger de R-waarde, hoe beter het isolerende vermogen. Cellenbetonblokken hebben over het algemeen een zeer hoge R-waarde waardoor ze een efficiënte isolatie bieden. Dit leidt tot lagere energiekosten en een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen. Naast hun uitstekende isolerende eigenschappen, bieden cellenbetonblokken ook andere voordelen. Ze zijn lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn tijdens de bouw en ze kunnen hoge belastingen dragen. Bovendien zijn ze brandwerend, geluidsisolerend en bestand tegen vocht, waardoor ze zorgen voor een veilige en comfortabele leefomgeving. Al met al kunnen cellenbetonblokken bijdragen aan energie-efficiëntie in de bouwsector, wat resulteert in lagere energiekosten, verminderde CO2-uitstoot en een duurzamere toekomst.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het gebruik van cellenbetonblokken bevordert energie-efficiëntie in de bouw.

Energie-efficiëntie in de bouw is de afgelopen jaren een belangrijk thema geworden. Het gebruik van duurzame materialen en technieken draagt niet alleen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, maar kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Een materiaal dat steeds vaker wordt toegepast vanwege zijn uitstekende isolerende vermogen is cellenbeton. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken, zijn gemaakt van zand, kalk, cement en water. Deze blokken hebben een uitstekende isolatiewaarde dankzij het hoge luchtgehalte in de poreuze structuur. Dit luchtgehalte zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden, waardoor er minder energie nodig is om een ruimte te verwarmen. Daarnaast hebben cellenbetonblokken ook goede geluidsisolerende eigenschappen. Het materiaal absorbeert geluidstrillingen en vermindert zo de geluidsoverdracht van buiten naar binnen en andersom. Dit draagt bij aan een aangenaam woon- en werkklimaat. Het gebruik van cellenbetonblokken heeft dus vele voordelen op het gebied van energie-efficiëntie. Niet alleen wordt er minder energie gebruikt voor het verwarmen van een gebouw, maar ook wordt geluidsoverlast verminderd. Dit maakt cellenbeton een duurzame keuze voor de bouw.