Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Het bouwen van geluidsisolerende muren is een belangrijk aspect bij het creëren van een comfortabele en rustige leefomgeving. Geluidsoverlast kan namelijk een grote impact hebben op ons welzijn en onze gemoedstoestand. Gelukkig zijn er verschillende materialen en technieken beschikbaar om geluidsisolatie te verbeteren, waaronder het gebruik van cellenbetonblokken.

Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of Ytong blokken, zijn een populair bouwmateriaal vanwege hun lichte gewicht en uitstekende isolerende eigenschappen. De blokken worden gemaakt van zand, kalk, cement en water, waarbij kleine cellen ontstaan door het toevoegen van een gasvormig schuimmiddel. Deze cellen zorgen voor de thermische en akoestische isolatie van het materiaal.

Een van de voordelen van cellenbetonblokken is hun vermogen om geluid te absorberen en te isoleren. De structuur van de cellen in de blokken zorgt voor een goede geluidsdemping, waardoor lawaai van buitenaf wordt verminderd. Dit is met name gunstig in drukke stedelijke gebieden, waar verkeersgeluiden en andere omgevingsgeluiden een probleem kunnen vormen.

Om geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken te bouwen, zijn er verschillende stappen die gevolgd kunnen worden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste dikte van de wand te bepalen, afhankelijk van het gewenste geluidsisolatieniveau. Over het algemeen geldt: hoe dikker de wand, hoe beter de geluidsisolatie. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een specialist om te bepalen welke dikte het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Vervolgens is het essentieel om de juiste blokken te selecteren. Er zijn cellenbetonblokken verkrijgbaar met verschillende densiteiten en afmetingen, afhankelijk van de gewenste geluidsisolatie en het draagvermogen. Het is aan te raden om te kiezen voor blokken met een hogere densiteit voor betere geluidsisolatie.

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de constructie van de wand. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de blokken correct worden geplaatst en goed worden gevoegd om een optimale geluidsisolatie te bereiken. Het aanbrengen van een geluidsisolerende laag, zoals een speciale gipsplaat of een massa-veer-massa constructie, kan ook helpen om het geluid verder te dempen.

Naast het gebruik van cellenbetonblokken zijn er ook andere maatregelen die genomen kunnen worden om geluidsisolatie te verbeteren, zoals het aanbrengen van geluidsisolerend materiaal op muren en plafonds, het vermijden van geluidsbruggen en het gebruik van geluidsdempende deuren en ramen.

Al met al biedt het gebruik van cellenbetonblokken een effectieve en duurzame oplossing voor het bouwen van geluidsisolerende muren. Het materiaal heeft uitstekende akoestische eigenschappen en kan helpen om de geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Het is echter belangrijk om advies in te winnen bij een specialist om ervoor te zorgen dat de juiste blokken en technieken worden toegepast om optimale geluidsisolatie te bereiken. Met goed ontworpen en gebouwde geluidsisolerende muren kunnen we een rustige en comfortabele leefomgeving creëren waarin geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt.

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Celbeton: Hét geheim voor geluidsdichte muren!"

Het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken is een effectieve oplossing om geluidsoverlast te verminderen. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken, worden gebruikt vanwege hun unieke structuur die geluidsgolven absorbeert en dempt. Het proces begint met het plaatsen van een fundering en het leggen van een eerste rij cellenbetonblokken. Deze blokken worden vervolgens verlijmd met een speciale lijm en gestapeld tot de gewenste hoogte van de muur. Tijdens het stapelen worden speciale maatregelen genomen om luchtlekken te voorkomen, omdat deze de geluidsisolatie kunnen verminderen. Eenmaal opgebouwd, kan de muur worden afgewerkt met bijvoorbeeld verf of behang. Het eindresultaat is een stevige en geluidsisolerende muur die bescherming biedt tegen geluidsoverdracht, zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen. Het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken heeft meerdere voordelen. Het is een duurzaam materiaal, omdat het recyclebaar is en weinig energie en hulpbronnen vereist bij de productie. Bovendien biedt het een goede isolatie tegen zowel geluid als warmte, waardoor het comfort in de ruimte wordt verbeterd. Het is een ideale oplossing voor woningen, kantoren en gebouwen waar geluidsoverlast een probleem vormt.

"Geluiddichte barrières creëren met cellenbeton: bouwen zonder hinder"

Het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken is een efficiënte en effectieve techniek om geluidsoverlast te verminderen. Cellenbetonblokken, gemaakt van beton vermengd met celvormende agenten, bieden een uitstekende geluidsisolatie vanwege hun bijzondere structuur. Het geheim van cellenbetonblokken ligt in de vele luchtbellen die in het materiaal zijn opgenomen. Deze luchtbellen fungeren als geluidsisolerende kamers en voorkomen dat geluidsgolven zich door de wand verspreiden. Cellenbetonblokken hebben vaak een hogere dichtheid dan traditioneel beton, waardoor ze een betere geluidsisolatie bieden. Daarnaast zijn cellenbetonblokken ook lichtgewicht en eenvoudig te installeren. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes, waardoor ze flexibel kunnen worden toegepast in verschillende bouwprojecten. Het gebruik van cellenbetonblokken voor geluidsisolatie kan zowel in residentiële als in commerciële gebouwen worden toegepast. Naast het verminderen van geluidsoverlast kunnen cellenbetonblokken ook andere voordelen bieden, zoals thermische isolatie, brandbestendigheid en duurzaamheid. Door de lage thermische geleidbaarheid van het materiaal kunnen cellenbetonblokken helpen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Al met al is het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken een slimme keuze om geluidsoverlast te minimaliseren en tegelijkertijd andere voordelen te benutten.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het is verstandig om geluidsisolerende muren te bouwen.

Het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken Het geluidsniveau buiten ons huis kan soms behoorlijk storend zijn. Of het nu gaat om het geluid van het verkeer, de buren die feestvieren of het lawaai van de stad, het kan ons dagelijks leven verstoren. Gelukkig is er een oplossing – het bouwen van geluidsisolerende muren met behulp van cellenbetonblokken. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken, zijn een uitstekend materiaal voor het creëren van geluidsisolerende muren. Het materiaal staat bekend om zijn lage dichtheid en gesloten celstructuur, waardoor het geluid goed wordt geabsorbeerd. Dit betekent dat het geluid van buitenaf niet gemakkelijk kan doordringen in onze woonruimtes. Het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken biedt tal van voordelen. Ten eerste zorgt het voor een aanzienlijke vermindering van het geluidsniveau, waardoor we ons thuis beter kunnen ontspannen en concentreren. Daarnaast biedt het ook thermische isolatie, waardoor ons huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Bovendien zijn cellenbetonblokken ook eenvoudig te gebruiken en te installeren. Ze zijn licht van gewicht en hebben een uniform formaat, waardoor het bouwproces gemakkelijk en efficiënt verloopt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Al met al is het bouwen van geluidsisolerende muren met cellenbetonblokken een slimme keuze voor wie op zoek is naar meer rust en privacy in huis. Dus waarom niet investeren in een geluidsvrije omgeving en genieten van een vredig en stil thuis?