Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Duurzaam bouwen met cellenbetonblokken: milieuvriendelijke opties.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Duurzaam bouwen is een belangrijk onderwerp geworden in de moderne samenleving. Met toenemende bezorgdheid over de klimaatverandering en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, is het essentieel geworden om milieuvriendelijke oplossingen te vinden in de bouwsector. Een van de meest veelbelovende opties in dit opzicht is het gebruik van cellenbetonblokken.

Cellenbeton is een poreus materiaal dat wordt gemaakt van zand, cement, water en kleine hoeveelheden aluminium poeder. In de productie van cellenbetonblokken wordt er geen gebruik gemaakt van giftige chemicaliën of schadelijke stoffen. Bovendien is het materiaal 100% recyclebaar en kan het worden hergebruikt in nieuwe bouwprojecten, waardoor er aanzienlijk minder afval wordt geproduceerd.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van cellenbetonblokken is de uitstekende thermische isolatie. Door de gesloten cellulaire structuur bieden cellenbetonblokken een hoog niveau van warmte-isolatie, waardoor energiebesparing mogelijk is in zowel verwarmde als gekoelde gebouwen. Dit betekent dat er minder energie nodig is voor het verwarmen of koelen van een gebouw, wat op zijn beurt zowel de ecologische voetafdruk verkleint als leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn.

Een ander voordeel van cellenbetonblokken is de uitstekende geluidsisolatie die ze bieden. De gesloten cellulaire structuur absorbeert geluidsgolven en vermindert zo het geluidsniveau aanzienlijk. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden waar geluidsoverlast een veelvoorkomend probleem is. Gebouwen gebouwd met cellenbetonblokken bieden een rustige en comfortabele leefomgeving.

Naast deze voordelen biedt cellenbetonblokken ook uitstekende brandwerendheid. Het materiaal is vuurbestendig en kan de verspreiding van brand aanzienlijk vertragen, waardoor de veiligheid van de bewoners wordt vergroot. Dit maakt cellenbetonblokken een ideale keuze voor het bouwen van brandwerende muren en structuren.

Een ander belangrijk aspect van duurzaam bouwen met cellenbetonblokken is de verminderde behoefte aan kunstmatige airconditioningssystemen. Door de natuurlijke thermische isolatie en vochtbestendigheid van het materiaal, blijven de binnenomgevingen van gebouwen gebouwd met cellenbetonblokken koeler in de zomer en warmer in de winter. Dit betekent dat er minder behoefte is aan het gebruik van airconditioning en verwarmingssystemen, wat resulteert in zowel energiebesparing als een lagere CO2-uitstoot.

Een ander aspect van duurzaam bouwen met cellenbetonblokken is het verminderde gebruik van water tijdens de constructie. Door de poreuze aard van het materiaal wordt water geabsorbeerd en vastgehouden, waardoor het vochtgehalte van het gebouw behouden blijft. Dit heeft als resultaat dat er minder behoefte is aan het continu toevoegen van water tijdens de bouw en het verminderen van het watergebruik.

Naast al deze voordelen, biedt duurzaam bouwen met cellenbetonblokken ook architectonische vrijheid. Het materiaal kan worden gesneden, geschuurd en gevormd om aan verschillende ontwerpeisen te voldoen. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers innovatieve en aantrekkelijke gebouwen creëren die ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

Al met al bieden cellenbetonblokken een veelbelovende optie voor duurzaam bouwen. Met voordelen zoals thermische isolatie, geluidsisolatie, brandwerendheid, energiebesparing en verminderd watergebruik dragen cellenbetonblokken bij aan een groen

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Cellenbetonblokken: de groene bouwkeuze voor duurzaam wonen"

Duurzaam bouwen is tegenwoordig een belangrijk aandachtspunt in de bouwsector. Een milieuvriendelijke optie die steeds populairder wordt, is bouwen met cellenbetonblokken. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals kalk, cement, en zand, en hebben een lage CO2-uitstoot tijdens de productie. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van cellenbetonblokken. Ten eerste zijn ze thermisch isolerend, wat leidt tot energiebesparing en lagere energiekosten. Daarnaast zijn ze geluiddempend, wat de leefbaarheid en het comfort in gebouwen verhoogt. Ze zijn ook brandveilig, omdat ze niet brandbaar zijn en geen giftige dampen afgeven bij verhitting. Bovendien zijn cellenbetonblokken licht van gewicht, wat zorgt voor een efficiëntere bouwtijd en lagere transportkosten. Ze zijn ook makkelijk te bewerken en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn cellenbetonblokken recyclebaar en bevorderen ze de circulaire economie. Ze kunnen opnieuw worden gebruikt na sloop of verbouwing, waardoor er minder afval ontstaat en grondstoffen worden bespaard. Al met al bieden cellenbetonblokken een duurzame en milieuvriendelijke optie voor de bouwsector, die zowel economische voordelen als een positieve impact op het milieu biedt.

"Cellenbetonblokken: De duurzame keuze voor milieuvriendelijk bouwen"

Duurzaam bouwen met cellenbetonblokken is een milieuvriendelijke optie die steeds populairder wordt in de bouwsector. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of AAC (Autoclaved Aerated Concrete) blokken, bestaan uit cement, kalk, zand en water, vermengd met een klein percentage aluminiumpoeder. Dit poeder zorgt voor het ontstaan van gasbelletjes, waardoor het beton zijn lichte en isolerende eigenschappen verkrijgt. Een interessant feit over deze bouwmethode is dat het gebruik van cellenbetonblokken bijdraagt aan energiebesparing in zowel de bouwfase als tijdens het gebruik van het gebouw. De blokken hebben een hoog isolerend vermogen, waardoor de warmte beter wordt vastgehouden in de winter en buiten wordt gehouden in de zomer. Dit vermindert de behoefte aan verwarming en airconditioning, wat leidt tot een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Daarnaast kunnen de cellenbetonblokken ook gekoppeld worden aan duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en warmtepompen, om de energie-efficiëntie van het gebouw verder te verhogen. Deze combinatie van eigenschappen maakt deze bouwmethode uitermate geschikt voor energiezuinige en duurzame woningen en gebouwen. Bovendien is cellenbeton een relatief licht bouwmateriaal, waardoor het transport ervan minder energie-intensief is. Ook is het materiaal recyclebaar en niet giftig, wat bijdraagt aan een circulaire economie en een gezondere leefomgeving. Al met al is duurzaam bouwen met cellenbetonblokken dus een praktische en milieuvriendelijke keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Duurzaam bouwen met cellenbetonblokken is milieuvriendelijk en verstandig.

Duurzaam bouwen is tegenwoordig een hot topic, en terecht. Met de toenemende focus op het behoud van onze planeet, is het belangrijk om milieuvriendelijke opties te overwegen bij het bouwen van nieuwe constructies. Een van die opties is het gebruik van cellenbetonblokken. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken, zijn gemaakt van zand, kalk, cement en water. Het productieproces van deze blokken is veel milieuvriendelijker in vergelijking met andere bouwmaterialen zoals bakstenen of beton. Het energieverbruik en de CO2-uitstoot worden aanzienlijk verminderd tijdens de productie, wat gunstig is voor het milieu. Bovendien heeft cellenbeton uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, waardoor het energieverbruik in gebouwen wordt verminderd. Dit betekent lagere energierekeningen en een verminderde CO2-uitstoot op de lange termijn. Een ander voordeel van cellenbetonblokken is dat ze licht in gewicht zijn. Dit maakt het transport gemakkelijker en vermindert de uitstoot van verontreinigende stoffen die samenhangen met het transport van zware materialen. Al met al biedt het gebruik van cellenbetonblokken een duurzame en milieuvriendelijke optie voor de bouwsector. Het heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de eigenaar van het gebouw. Het is een win-win situatie die we moeten overwegen bij het bouwen van nieuwe constructies.