Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

De rol van cellenbetonblokken in passiefhuisontwerp.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

De rol van cellenbetonblokken in het ontwerp van passiefhuizen heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of Ytong-blokken, zijn populair geworden vanwege hun uitstekende thermische isolatie, duurzaamheid en brandveiligheid. In dit blog zullen we de verschillende aspecten van cellenbetonblokken in passiefhuisontwerp bespreken, inclusief hun eigenschappen, voordelen en toepassingen.

Allereerst moeten we begrijpen wat cellenbetonblokken precies zijn en hoe ze worden gemaakt. Cellenbetonblokken worden geproduceerd door een mengsel van cement, zand, water en een kleine hoeveelheid aluminium poeder te gieten. Het aluminium poeder reageert met het calciumhydroxide in het cement en vormt gasbelletjes in het mengsel, die uitzetten en leiden tot een poreuze structuur. Deze poreuze structuur is wat cellenbetonblokken hun unieke eigenschappen geeft, zoals lichtheid en thermische isolatie.

Een van de belangrijkste voordelen van cellenbetonblokken is hun uitstekende thermische isolatie. De poreuze structuur van de blokken zorgt ervoor dat lucht wordt vastgehouden in kleine cellen, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd. Dit betekent dat cellenbetonblokken een hoge thermische weerstand hebben, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie en kostenbesparingen voor het verwarmen en koelen van passiefhuizen. Bovendien helpt de thermische isolatie van cellenbetonblokken ook om thermische bruggen te verminderen, wat resulteert in een gelijkmatigere binnentemperatuur en meer comfort.

Een ander voordeel van cellenbetonblokken is hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en vertonen geen tekenen van verval, rot of schimmel. Dit maakt ze ideaal voor langdurig gebruik in passiefhuizen. Bovendien zijn cellenbetonblokken brandbestendig vanwege het ontbreken van organisch materiaal in hun samenstelling. Dit betekent dat ze vlamvertragend zijn en een hoge brandwerendheid hebben, waardoor de veiligheid van de bewoners wordt vergroot.

Cellenbetonblokken zijn ook gemakkelijk te hanteren en te installeren, wat resulteert in kortere bouwtijden en lagere arbeidskosten. Ze kunnen gemakkelijk worden gezaagd, gesneden en geboord, waardoor ze flexibel zijn in hun toepassingen. Daarnaast zijn cellenbetonblokken milieuvriendelijk vanwege hun duurzame productieproces en de mogelijkheid om gerecycled te worden na gebruik.

In termen van toepassingen kunnen cellenbetonblokken worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen in passiefhuizen. Voor buitenmuren kunnen cellenbetonblokken worden gebruikt als dragende elementen of als isolerende vullingen tussen houten of metalen kaders. Voor binnenmuren bieden cellenbetonblokken de mogelijkheid om ruimtes te verdelen en geluidsisolatie te bieden. Daarnaast kunnen cellenbetonblokken worden gebruikt voor vloeren, daken en funderingen in passiefhuisontwerp.

Kortom, cellenbetonblokken spelen een belangrijke rol in het ontwerp van passiefhuizen vanwege hun uitstekende thermische isolatie, duurzaamheid, brandveiligheid en flexibiliteit in toepassingen. Ze bieden een efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor energiezuinige woningen en dragen bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. De populariteit van cellenbetonblokken in passiefhuisontwerp zal naar verwachting blijven groeien naarmate meer en meer mensen de voordelen ervan erkennen en streven naar duurzam

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Cellenbetonblokken: sleutel tot energiezuinig passiefhuisontwerp

Cellenbetonblokken spelen een essentiële rol in het ontwerp van passiefhuizen. Deze blokken, gemaakt van geëxpandeerd polystyreenbeton, hebben uitstekende isolerende eigenschappen en zijn lichtgewicht, waardoor ze een ideale keuze zijn voor energiezuinige, milieuvriendelijke constructies. Een van de belangrijkste voordelen van cellenbetonblokken is hun hoge thermische inertie, wat betekent dat ze warmte kunnen vasthouden en geleidelijk aan weer afgeven. Dit helpt bij het handhaven van een constante binnentemperatuur, waardoor de behoefte aan energieverslindende verwarmings- of koelsystemen wordt verminderd. Daarnaast bieden cellenbetonblokken een uitstekende geluidsisolatie, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor woningen en gebouwen in drukke stedelijke gebieden. Ze verminderen het binnendringen van buitengeluid, waardoor een rustige en comfortabele leefruimte wordt gecreëerd. Bovendien zijn cellenbetonblokken duurzaam en hebben ze een lange levensduur. Ze zijn bestand tegen vocht, rot en schimmel, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende klimaatomstandigheden. Kortom, cellenbetonblokken spelen een cruciale rol in het passiefhuisontwerp door hun uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen, duurzaamheid en lichtgewicht constructie. Ze dragen bij aan energie-efficiëntie, comfort en milieuvriendelijkheid van passiefhuizen.

Cellenbetonblokken: cruciaal voor duurzaam passiefhuisontwerp en energie-efficiëntie.

Cellenbetonblokken spelen een belangrijke rol in het ontwerp van passiefhuizen vanwege hun uitstekende thermische eigenschappen. Passiefhuizen zijn energiezuinige woningen die weinig energie nodig hebben voor verwarming en koeling. De isolerende eigenschappen van cellenbetonblokken dragen bij aan het minimaliseren van energieverlies in deze woningen. De cellenbetonblokken hebben een hoge mate van luchtinsluiting, wat zorgt voor een betere warmtedoorgangscoëfficiënt dan traditionele bouwmaterialen zoals baksteen. Dit betekent dat warmte minder snel door de wanden van het passiefhuis kan ontsnappen, waardoor de behoefte aan verwarming aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast zorgt de hoge warmteopslagcapaciteit van cellenbetonblokken ervoor dat ze warmte kunnen absorberen en geleidelijk weer afgeven, waardoor de temperatuur constant blijft in de woning. Dit draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat en voorkomt temperatuurschommelingen. Bovendien zijn cellenbetonblokken ook brandwerend en geluidsisolerend, wat belangrijk is voor het creëren van een veilige en rustige leefomgeving in passiefhuizen. Al met al zijn cellenbetonblokken een duurzaam bouwmateriaal dat bijdraagt aan energiebesparing en het creëren van comfortabele en efficiënte woningen in passiefhuisontwerp.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het gebruik van cellenbetonblokken bevordert energie-efficiëntie in passiefhuisontwerpen.

Cellenbetonblokken spelen een belangrijke rol in het ontwerp van passiefhuizen. Als een van de meest duurzame en energie-efficiënte bouwmaterialen hebben cellenbetonblokken verschillende eigenschappen die perfect passen bij de principes van passiefhuisontwerp. Ten eerste bieden cellenbetonblokken uitstekende isolatie-eigenschappen. Door hun lage thermische geleidbaarheid voorkomen ze warmteverlies en dragen ze bij aan het handhaven van een constante temperatuur in het huis. Dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is voor verwarming en koeling, wat resulteert in lagere energiekosten voor de bewoners. Daarnaast zijn cellenbetonblokken goed bestand tegen vocht en schimmel, wat essentieel is voor een gezonde woonomgeving. Ze hebben een hoge dampdoorlatendheid, waardoor vocht kan ontsnappen en de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Bovendien zijn cellenbetonblokken ook brandwerend en geluidsisolerend. Deze eigenschappen dragen bij aan de veiligheid en het comfort van de bewoners. Kortom, de rol van cellenbetonblokken in passiefhuisontwerp kan niet worden onderschat. Ze bieden uitstekende isolatie, vochthuishouding, brandwerendheid en geluidsisolatie, waardoor ze een ideale keuze zijn voor milieubewuste huiseigenaren die streven naar energie-efficiëntie en gezondheid in hun woning.