Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Cellenbetonblokken in de woningbouw: constructieve ideeën.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Cellenbetonblokken, ook bekend als gasbetonblokken of Ytong blokken, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in de woningbouwsector. Dit komt voornamelijk door de vele constructieve voordelen die deze blokken bieden, evenals de eenvoudige verwerking en duurzaamheid ervan. In dit blog willen we enkele constructieve ideeën delen over hoe cellenbetonblokken kunnen worden gebruikt in de woningbouw.

1. Dragende binnenwanden:
Een van de meest voorkomende toepassingen van cellenbetonblokken in de woningbouw is het gebruik ervan voor dragende binnenwanden. Cellenbetonblokken hebben uitstekende dragende eigenschappen en kunnen gebruikt worden om stevige en stabiele binnenwanden te creëren zonder dat er extra verstevigingen nodig zijn. Dit maakt het bouwproces sneller en efficiënter.

2. Scheidingswanden:
Naast dragende binnenwanden kunnen cellenbetonblokken ook gebruikt worden voor niet-dragende scheidingswanden. Door cellenbetonblokken te gebruiken in plaats van traditionele materialen zoals gipsplaten, kunnen geluids- en warmte-isolatie verbeterd worden. Dit draagt bij aan het comfort en de energie-efficiëntie van de woning.

3. Gevelisolatie:
Cellenbetonblokken kunnen ook worden gebruikt als isolatiemateriaal voor buitengevels. Door een dubbele muur van cellenbetonblokken te bouwen en de ruimte tussen de muren op te vullen met isolatiemateriaal, kan de thermische efficiëntie van een woning aanzienlijk verbeterd worden. Dit zorgt voor een betere controle over de temperatuur in huis, waardoor energiekosten worden verlaagd en het comfort verhoogd.

4. Kellerwand:
Een andere interessante toepassing van cellenbetonblokken in de woningbouw is het gebruik ervan voor keldermuren. Cellenbetonblokken bieden uitstekende waterdichte eigenschappen en kunnen dus helpen bij het creëren van een droge en veilige kelder. Bovendien zijn ze ook gemakkelijk te verwerken, waardoor het bouwproces sneller en efficiënter wordt.

5. Geluidsisolatie:
Een belangrijk aspect van woningbouw is geluidsisolatie. Cellenbetonblokken hebben van nature een hoge geluidsisolatiewaarde, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor het creëren van rustige en vredige leefomgevingen. Door cellenbetonblokken te gebruiken voor binnen- en buitenwanden, kan het geluid van buitenaf verminderd worden, evenals interne geluidsoverdracht tussen kamers.

6. Brandveiligheid:
Cellenbetonblokken hebben ook uitstekende brandwerende eigenschappen. Het materiaal is niet brandbaar en kan bijdragen aan het vertragen van de verspreiding van brand. Dit maakt cellenbetonblokken een veilige keuze voor woningbouwprojecten, waar brandveiligheid een prioriteit is.

Kortom, cellenbetonblokken bieden tal van constructieve ideeën voor gebruik in de woningbouw. Of het nu gaat om dragende binnenwanden, scheidingswanden, gevelisolatie, keldermuren, geluidsisolatie of brandveiligheid, cellenbetonblokken kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van duurzame, energie-efficiënte en comfortabele woningen. Hun eenvoudige verwerking en veelzijdigheid maken ze een aantrekkelijke keuze voor zowel architecten als bouwbedrijven. Het gebruik van cellenbetonblokken kan niet alleen helpen bij het creëren van hoogwaardige woningen, maar ook bij het verminderen van de bouwtijd en kosten.

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Revolutionaire cellenbetonblokken: bouwen met innovatieve mogelijkheden!"

Cellenbetonblokken worden steeds vaker gebruikt in de woningbouw vanwege hun constructieve voordelen. Deze lichtgewicht blokken hebben een hoge isolatiewaarde, zijn brandwerend en hebben een goede geluidsisolatie. Bovendien zijn ze duurzaam, milieuvriendelijk en eenvoudig te verwerken. Door de blokken te stapelen en te verlijmen, kunnen snel en efficiënt muren worden gebouwd. Dit zorgt voor een snellere bouwtijd en kostenbesparende voordelen. Bovendien bieden cellenbetonblokken architecten en ontwerpers de mogelijkheid om creatief te zijn met de vormgeving van gebouwen. Een ander voordeel van deze blokken is dat ze een hoge weerstand hebben tegen vocht. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Daarnaast zijn de blokken ook geschikt voor het bouwen van dragende muren, waardoor ze brede toepassingsmogelijkheden hebben in de woningbouw. Al met al worden cellenbetonblokken steeds meer gewaardeerd vanwege hun constructieve eigenschappen. Ze bieden een duurzame, efficiënte en flexibele oplossing voor de bouw van woningen en dragen bij aan een comfortabel en energiezuinig leefklimaat.

Cellenbetonblokken: innovatieve oplossingen voor moderne woningbouwconstructies.

Cellenbetonblokken worden steeds vaker gebruikt in de woningbouw vanwege hun verschillende constructieve voordelen. Deze blokken, ook bekend als betonblokken of lichtgewichtbetonblokken, bestaan uit een mengsel van cement, zand, water en kleine holtes gevuld met lucht. Het gebruik van cellenbetonblokken heeft meerdere positieve effecten op de constructie van woningen. Ten eerste bieden cellenbetonblokken uitstekende thermische isolatie. Het materiaal heeft een lage warmtegeleidingscoëfficiënt, waardoor het de mogelijkheid heeft om warmte vast te houden in de winter en koelte in de zomer. Dit resulteert in een betere energie-efficiëntie en lagere energiekosten voor huiseigenaren. Daarnaast zijn cellenbetonblokken licht en eenvoudig te verwerken, waardoor ze sneller kunnen worden geïnstalleerd dan traditionele bouwmaterialen. Dit zorgt voor een kortere bouwtijd en lagere arbeidskosten. Bovendien kunnen deze blokken gemakkelijk worden bewerkt, waardoor architecten en bouwers meer flexibiliteit hebben bij het ontwerpen van de woning. Een ander voordeel van cellenbetonblokken is hun brandwerendheid. Het materiaal is niet brandbaar en kan brandvertraging bieden, wat de veiligheid van de bewoners vergroot en de schade bij een brand kan beperken. Al met al zijn cellenbetonblokken een populair bouwmateriaal in de woningbouw vanwege hun thermische isolatie, snelle installatie, bewerkbaarheid en brandwerendheid.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Betaalbare, duurzame en efficiënte woningbouwoplossing met cellenbetonblokken.

Cellenbetonblokken worden steeds vaker gebruikt in de woningbouw vanwege hun constructieve ideeën. Deze blokken, ook wel bekend als Ytong of gasbeton, hebben vele voordelen die bijdragen aan een efficiënt en duurzaam bouwproces. Een van de belangrijkste voordelen is het lichte gewicht van cellenbetonblokken. Dit maakt het transport en de plaatsing van deze blokken gemakkelijk en snel. Bovendien zorgt het lichte gewicht voor een vermindering van de CO2-uitstoot tijdens het transport. Daarnaast hebben cellenbetonblokken uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Dit zorgt voor een goede warmte-isolatie in de woning, waardoor energiekosten worden bespaard en het binnenklimaat comfortabel blijft. Een ander constructief idee van cellenbetonblokken is hun geluidsisolatie. Dankzij de cellenstructuur absorberen deze blokken geluidstrillingen en verminderen ze de geluidsoverdracht tussen kamers. Bovendien zijn cellenbetonblokken brandwerend en waterafstotend, wat de veiligheid en duurzaamheid van de woningen verhoogt. Kortom, cellenbetonblokken zijn een constructief idee dat meer en meer wordt toegepast in de woningbouw. Hun lichte gewicht, thermische isolatie, geluidsisolatie, brandwerendheid en waterafstotendheid maken ze een aantrekkelijke keuze voor duurzaam en efficiënt bouwen.