Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Cellenbetonblokken als oplossing voor vochtige kelders.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Cellenbetonblokken als oplossing voor vochtige kelders

Vochtige kelders kunnen een groot probleem vormen voor huiseigenaren. Na verloop van tijd kan het vocht leiden tot schimmelgroei, onaangename geuren en zelfs structurele schade aan het gebouw. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om vochtige kelders aan te pakken, en een van de meest effectieve daarvan is het gebruik van cellenbetonblokken.

Cellenbeton is een licht en sterk bouwmateriaal dat bestaat uit cement, zand, water en kleine luchtbelletjes. Deze luchtbelletjes bevinden zich verspreid door het mengsel en zorgen voor een uitstekende isolatie- en vochtbestendigheid. Dit maakt cellenbetonblokken een ideale keuze voor het bouwen van keldermuren.

De vochtwerende eigenschappen van cellenbetonblokken zijn te danken aan de gesloten celstructuur van het materiaal. In tegenstelling tot traditionele bakstenen, die poriën hebben waardoor water kan doorsijpelen, zijn cellenbetonblokken vrijwel ondoordringbaar voor vocht. Dit betekent dat de kans op lekkages en vochtproblemen in kelders drastisch wordt verminderd.

Naast de vochtwerende eigenschappen bieden cellenbetonblokken ook een uitstekende isolatie. De luchtbelletjes in het materiaal fungeren als isolatiemateriaal, waardoor warmte binnen blijft tijdens de wintermaanden en buiten blijft tijdens de zomermaanden. Dit helpt niet alleen om vocht- en schimmelproblemen in de kelder te voorkomen, maar kan ook bijdragen aan energiebesparing in het hele huis.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van cellenbetonblokken in vochtige kelders is dat het relatief eenvoudig is om mee te werken. Het materiaal is licht van gewicht, wat betekent dat het gemakkelijk te hanteren is tijdens het bouwproces. Dit maakt het ideaal voor doe-het-zelvers die hun eigen kelder willen renoveren of bouwen.

Bovendien zijn cellenbetonblokken ook brandwerend, duurzaam en geluidsisolerend. Deze extra voordelen dragen bij aan de totale waarde en kwaliteit van het huis, terwijl ze tegelijkertijd de bewoners beschermen en comfort bieden.

Voordat u echter begint met het gebruik van cellenbetonblokken in uw kelder, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Allereerst moet de kelder goed worden schoongemaakt en gedroogd om eventueel aanwezig vocht te verwijderen. Het is ook essentieel om eventuele bestaande schimmels en schimmelgroei te elimineren, omdat deze problemen later kunnen terugkeren.

Daarna moet u een waterdicht membraan aanbrengen op de keldermuren om extra bescherming tegen vocht te bieden. Hierna kunt u beginnen met het plaatsen van de cellenbetonblokken. Vergeet niet om voldoende ruimte over te laten voor isolatie indien nodig.

Al met al zijn cellenbetonblokken een uitstekende oplossing voor vochtige kelders. Met hun vochtwerende eigenschappen, isolerende werking en duurzaamheid bieden ze een effectieve manier om vochtproblemen aan te pakken en de kelder te renoveren of bouwen. Of u nu een professionele aannemer bent of een doe-het-zelver, het gebruik van cellenbetonblokken zal ongetwijfeld bijdragen aan een drogere, gezondere en comfortabelere leefomgeving.

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Droge kelders gegarandeerd: ontdek de kracht van cellenbetonblokken!

Cellenbetonblokken kunnen een effectieve oplossing bieden voor vochtige kelders. Vochtproblemen in kelders zijn een veelvoorkomend probleem, met name doordat betonnen muren hydrofoob zijn en water kunnen absorberen. Daarnaast kan grondwater door scheuren en lekkages binnendringen. Cellenbetonblokken zijn een poreus materiaal dat licht van gewicht is maar toch stevig genoeg om constructies te dragen. Door de porositeit van het materiaal kunnen vocht en waterdamp worden geabsorbeerd. Dit helpt condensatie en schimmelvorming te verminderen, waardoor vochtproblemen worden voorkomen. Het plaatsen van cellenbetonblokken in de kelderwand kan vochtisolatie bieden. De blokken kunnen worden afgewerkt met een waterdichte coating, waardoor een extra vochtafstotende laag ontstaat. Dit helpt bij het voorkomen van vochtinfiltratie. Bovendien bieden cellenbetonblokken ook goede isolerende eigenschappen, waardoor temperatuurschommelingen in de kelder worden verminderd. Dit draagt bij aan het behoud van een stabiel en droog klimaat. Kortom, het gebruik van cellenbetonblokken in vochtige kelders biedt een goede oplossing voor vochtproblemen. Het materiaal absorbeert vocht en isoleert de kelder, waardoor schimmelvorming en vochtinfiltratie worden voorkomen.

Effectief vochtbestrijding in kelders met cellenbetonblokken als redding.

Cellenbetonblokken kunnen een effectieve oplossing bieden voor vochtige kelders. Deze blokken, ook bekend als gasbetonblokken of cellenbeton, zijn gemaakt van een mengsel van zand, kalk en cement. Ze bevatten talloze microscopische luchtbelletjes, die zorgen voor een lichtgewicht en isolerend materiaal. Een van de belangrijkste voordelen van cellenbetonblokken is hun poreuze structuur, die het vermogen heeft om water op te nemen en af te voeren. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals kelders. Door cellenbetonblokken te gebruiken als bouwmateriaal voor de kelderwanden, kan vochtproblematiek effectief worden aangepakt. De poreuze structuur van de blokken fungeert als een natuurlijke barrière voor vocht. Het absorbeert het vocht uit de omgeving en laat het vervolgens geleidelijk verdampen. Dit helpt om de luchtvochtigheid in de kelder te verminderen en voorkomt dat het vocht zich ophoopt op de wanden. Bovendien hebben cellenbetonblokken ook thermische isolerende eigenschappen, waardoor ze de temperatuur in de kelder op een constante en comfortabele manier kunnen reguleren. Dit helpt om schimmel- en condensatievorming te voorkomen, waardoor de kelder droger en gezonder blijft. Kortom, cellenbetonblokken zijn een duurzame en effectieve oplossing die vochtproblemen in kelders kunnen voorkomen en bestrijden. Ze bieden een optimaal vochtbeheer en helpen om een gezonde en droge omgeving te behouden.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken absorberen vocht en voorkomen lekkage in kelders.

Cellenbetonblokken kunnen een effectieve oplossing zijn voor vochtige kelders. Vochtproblemen in de kelder zijn vaak een bron van frustratie voor huiseigenaren, omdat ze de bruikbaarheid van deze ruimte beperken en schade kunnen veroorzaken aan eigendommen. Het gebruik van cellenbetonblokken kan echter helpen om dit probleem aan te pakken. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van een materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende vochtbestendigheid. Ze hebben een laag porositeit, waardoor ze minder vatbaar zijn voor vochtinfiltratie. Dit betekent dat ze het vocht uit de kelder niet absorberen, waardoor het risico op schimmel- en schimmelgroei wordt verminderd. Bovendien zijn cellenbetonblokken licht van gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden geïnstalleerd. Ze bieden een goede isolatie, wat belangrijk is voor het handhaven van de juiste temperatuur en vochtigheidsniveaus in de kelder. Dit kan helpen om vochtproblemen op de lange termijn te voorkomen. Al met al kunnen cellenbetonblokken een duurzame en praktische oplossing zijn voor vochtige kelders. Ze bieden niet alleen bescherming tegen vocht, maar verbeteren ook de functionaliteit en waarde van het huis. Het is echter belangrijk om professioneel advies in te winnen voordat u deze blokken installeert, om ervoor te zorgen dat het juiste type en de juiste installatiemethode worden gebruikt.