Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Cellenbetonblokken als geluidswal in woonwijken en langs snelwegen.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Cellenbetonblokken als geluidswal in woonwijken en langs snelwegen

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in zowel woonwijken als langs snelwegen. Het constante lawaai van verkeer kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van mensen die in de buurt wonen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dit probleem aan te pakken, en een van de meest effectieve is het gebruik van cellenbetonblokken als geluidswal. In dit blogartikel zullen we bespreken wat cellenbetonblokken zijn, hoe ze werken als geluidswal en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan in woonwijken en langs snelwegen.

Cellenbetonblokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of AAC-blokken (Autoclaved Aerated Concrete), zijn gemaakt van zand, cement en water, vermengd met luchtbelvormende stoffen. Het mengsel wordt in vormen gegoten en onderhevig aan een autoclaafproces, waarbij de blokken worden blootgesteld aan hoge temperaturen en druk. Dit zorgt voor chemische reacties waardoor de luchtbelletjes in het mengsel worden vergroot, waardoor het blok een lichtgewicht en isolerend materiaal wordt.

Het gebruik van cellenbetonblokken als geluidswal is effectief vanwege de dempende eigenschappen van het materiaal. Cellenbeton heeft een open poriënstructuur die geluidsgolven kan absorberen en disperseren. Wanneer geluidsgolven op de geluidswal terechtkomen, worden ze geabsorbeerd en omgezet in warmte-energie, waardoor het geluidsniveau wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat het geluid zich niet verder verspreidt naar de omliggende gebieden.

Een van de voordelen van het gebruik van cellenbetonblokken als geluidswal is dat ze zowel effectief als duurzaam zijn. Het materiaal is bestand tegen weersinvloeden en heeft een lange levensduur, waardoor het een kostenefficiënte oplossing is voor geluidsbeheersing. Bovendien is cellenbeton een milieuvriendelijk materiaal, omdat het wordt vervaardigd met behulp van natuurlijke hulpbronnen en weinig energie verbruikt tijdens het productieproces.

Een ander voordeel van het gebruik van cellenbetonblokken is dat ze aanpasbaar zijn aan de specifieke eisen van elk project. Ze kunnen worden geleverd in verschillende maten en diktes, afhankelijk van de benodigde geluidsreductie. Bovendien kunnen ze worden afgewerkt met verschillende soorten gevelbekleding, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk worden en passen bij de omgeving. Dit is vooral belangrijk in woonwijken, waar de esthetiek van groot belang is.

Cellenbetonblokken kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere geluidsisolerende materialen om het geluidsniveau verder te verminderen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van extra isolatielagen aan de binnenzijde van de geluidswal. Dit helpt bij het verminderen van reflecties en het doorlaten van geluidsgolven door de muur.

Tot slot heeft het gebruik van cellenbetonblokken als geluidswal ook voordelen voor de gezondheid en het welzijn van mensen die in de buurt wonen. Langdurige blootstelling aan geluidsoverlast kan leiden tot stress, slaapstoornissen en andere gezondheidsproblemen. Door het geluidsniveau te verminderen, kunnen cellenbetonblokken bijdragen aan een meer rustige en gezonde leefomgeving.

Al met al zijn cellenbetonblokken een effectieve en duurzame oplossing voor geluidsoverlast in zowel woonwijken als langs snelwegen. Ze hebben dempende eigenschappen, zijn aanpasbaar aan verschillende projecten en bieden voord

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Effectieve geluidsisolatie thuis en op de weg met cellenbetonblokken"

Cellenbetonblokken worden steeds vaker gebruikt als geluidswal in woonwijken en langs snelwegen vanwege hun geluidsabsorberende eigenschappen. Deze blokken, ook wel bekend als gasbetonblokken of Ytong-blokken, zijn gemaakt van lichtgewicht beton gevuld met luchtbelletjes. Dit maakt ze niet alleen licht van gewicht, maar zorgt er ook voor dat ze geluid goed kunnen absorberen. In woonwijken worden cellenbetonblokken vaak gebruikt om het geluid van drukke verkeerswegen te verminderen. Ze kunnen worden geplaatst tussen de weg en de huizen, waardoor het geluidsniveau binnen de huizen aanzienlijk afneemt. Langs snelwegen worden cellenbetonblokken gebruikt als geluidsschermen om het geluid naar de omliggende gebieden te verminderen. Naast hun geluidsabsorberende eigenschappen hebben cellenbetonblokken ook andere voordelen. Ze zijn duurzaam, brandwerend en isolerend. Bovendien zijn ze gemakkelijk te plaatsen en kunnen ze worden afgewerkt met verschillende materialen om bij het landschap te passen. Al met al bieden cellenbetonblokken een effectieve oplossing voor het verminderen van geluidsoverlast langs wegen en in woonwijken. Door hun geluidsabsorberende eigenschappen en andere voordelen worden ze steeds meer gebruikt als alternatief voor traditionele geluidsschermen.

"Efficiënte cellulair betonnen blokken: Een geluidsdichte barrière in stedelijke en snelwegomgevingen"

Een interessant feitje over het gebruik van cellenbetonblokken als geluidswal in woonwijken en langs snelwegen is dat deze blokken niet alleen effectief zijn in het verminderen van geluidsoverlast, maar ook bijdragen aan een duurzame en groene omgeving. Cellenbetonblokken hebben van nature een hoge geluidsisolatiewaarde, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor geluidswerende constructies. De blokken absorberen het geluid en verminderen zo de geluidsverspreiding naar omliggende gebieden. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het verminderen van het lawaai van voorbijrijdende auto’s en treinen bij snelwegen en spoorwegen. Daarnaast zijn cellenbetonblokken een milieuvriendelijke keuze. Ze worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals zand, kalk, water en lucht, en zijn volledig recyclebaar. Dit betekent dat de blokken kunnen worden hergebruikt of kunnen dienen als grondstof voor nieuwe blokken, waardoor er minder afval wordt gegenereerd. Bovendien zijn cellenbetonblokken ook bestand tegen weersinvloeden, waardoor ze duurzaam zijn en lang meegaan. Dit vermindert de onderhoudskosten op de lange termijn, waardoor dit een economisch aantrekkelijke oplossing is voor het verminderen van geluidsoverlast in woonwijken en langs snelwegen. Al met al bieden cellenbetonblokken als geluidswal een effectieve en duurzame oplossing om de leefbaarheid en het comfort in stedelijke gebieden te verbeteren, terwijl ze bijdragen aan een groene omgeving.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Dit is verstandig omdat cellenbetonblokken geluid goed absorberen.

Cellenbetonblokken als geluidswal in woonwijken en langs snelwegen Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in woonwijken en langs snelwegen. Het kan de leefbaarheid ernstig aantasten en de gezondheid negatief beïnvloeden. Gelukkig is er een effectieve oplossing: cellenbetonblokken als geluidswal. Cellenbetonblokken hebben niet alleen een hoge geluidsabsorptiecapaciteit, maar bieden ook andere voordelen. Ten eerste zijn ze duurzaam en milieuvriendelijk, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Bovendien hebben ze een lange levensduur en vereisen ze weinig onderhoud, waardoor ze kosteneffectief zijn op de lange termijn. Daarnaast zijn cellenbetonblokken ook esthetisch aantrekkelijk. Ze kunnen worden aangepast aan de omgeving door ze te schilderen of te bekleden met planten, waardoor ze naadloos kunnen opgaan in de omgeving. Cellenbetonblokken zijn flexibel en kunnen op maat worden gemaakt, waardoor ze kunnen voldoen aan specifieke geluidsisolatie-eisen. Ze zijn daarnaast relatief licht in gewicht, waardoor het installatieproces eenvoudig is en er geen versterkte fundering nodig is. Kortom, cellenbetonblokken zijn de ideale oplossing voor geluidsoverlast in woonwijken en langs snelwegen. Ze bieden effectieve geluidsabsorptie, zijn duurzaam en aantrekkelijk, en kunnen op maat worden gemaakt. Met deze blokken kunnen we een leefbare omgeving creëren waarin geluidsoverlast tot het verleden behoort.