Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Cellenbetonblokken als brandwerende bouwmateriaal.

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Cellenbetonblokken hebben zich in de loop der jaren bewezen als een uitstekend materiaal voor verschillende bouwtoepassingen. Een van de belangrijkste eigenschappen van cellenbetonblokken is dat ze uitstekend brandwerend zijn. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en eigenschappen van cellenbetonblokken als brandwerend bouwmateriaal.

Voordat we ingaan op de specificaties en eigenschappen van cellenbetonblokken met betrekking tot brandwerendheid, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat cellenbeton eigenlijk is. Cellenbeton is een lichtgewicht bouwmateriaal dat bestaat uit zand, cement, kalk en water. Het bevat talloze luchtbellen die het materiaal zijn karakteristieke eigenschappen geven. Deze luchtbellen zorgen ervoor dat cellenbeton licht van gewicht is, maar ook uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen heeft.

Wanneer het aankomt op brandwerendheid, zijn cellenbetonblokken een uitstekende keuze. Dankzij de luchtbellen in het materiaal heeft cellenbeton een zeer lage thermische geleidbaarheid. Dit betekent dat het materiaal warmte slecht geleidt, waardoor het een hoog isolerend vermogen heeft. Dit isolerende vermogen zorgt ervoor dat de hitte van een brand moeilijk kan doordringen tot aan de andere zijde van de cellenbetonwand. Hierdoor blijft het vuur beperkt tot een bepaald gebied en kan het zich niet gemakkelijk verspreiden naar andere delen van het gebouw.

Een ander belangrijk voordeel van cellenbetonblokken als brandwerend bouwmateriaal is hun vuurbestendigheid. Cellenbeton is in feite onbrandbaar, wat betekent dat het niet direct vlam kan vatten. Bij blootstelling aan vuur zal het materiaal niet smelten, vervormen of giftige gassen afgeven. Dit maakt cellenbeton een veilige keuze voor bouwtoepassingen waar brandveiligheid een absolute prioriteit is, zoals brandmuren en trappenhuizen.

Bovendien bieden cellenbetonblokken ook een uitstekende structurele integriteit bij brand. Terwijl sommige andere materialen, zoals hout of staal, hun sterkte kunnen verliezen bij blootstelling aan hoge temperaturen, behoudt cellenbeton zijn structurele sterkte veel langer. Dit betekent dat bouwwerken met cellenbetonblokken langer kunnen standhouden in geval van brand, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor evacuatie en hulpdiensten om in te grijpen.

Daarnaast kunnen cellenbetonblokken ook bijdragen aan de brandveiligheid van een gebouw door hun weerstand tegen het verspreiden van rook en giftige gassen. Cellenbeton is een anorganisch materiaal, wat betekent dat het geen giftige stoffen bevat die vrijkomen bij verbranding. Dit draagt bij aan de algemene veiligheid voor de bewoners of bezoekers van een gebouw in geval van brand.

Het gebruik van cellenbetonblokken als brandwerend bouwmateriaal brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo kunnen deze blokken eenvoudig en snel worden verwerkt door hun lichte gewicht en de mogelijkheid om ze op maat te snijden. Dit maakt het bouwproces efficiënter en bespaart tijd en kosten.

Daarnaast zijn cellenbetonblokken ook duurzaam en milieuvriendelijk. Ze worden gemaakt van natuurlijke materialen en zijn volledig recyclebaar. Bovendien hebben ze een lange levensduur, waardoor ze een duurzame en verantwoorde keuze zijn voor bouwprojecten.

Kortom, cellenbetonblokken bieden talloze voordelen als brandwerend bouwmateriaal. Hun lage thermische geleidbaarheid, vuurbestendigheid, behoud van structurele integriteit

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

"Ultieme brandbeveiliging: ontdek de kracht van cellenbetonblokken!"

Cellenbetonblokken worden steeds vaker gebruikt als brandwerend bouwmateriaal vanwege hun uitstekende brandbestendigheid. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van cement, kalk, zand en water, en hebben een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde. Deze eigenschappen maken ze niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ook zeer geschikt voor het voorkomen en vertragen van brandverspreiding. De poriën in de cellenbetonblokken zijn gevuld met lucht, waardoor ze een goede thermische isolatie bieden. Ze zijn niet brandbaar en zullen niet smelten, smoken of giftige gassen afgeven bij blootstelling aan hoge temperaturen. Dit maakt ze ideaal voor het bouwen van brandmuren, brandtrappen, brandwerende deuren en andere elementen die nodig zijn om de veiligheid in gebouwen te waarborgen. Daarnaast hebben cellenbetonblokken een hoge vochtbestendigheid, waardoor ze ook geschikt zijn voor toepassingen in vochtige omstandigheden, zoals kelders en badkamers. Ze zijn eenvoudig te bewerken en kunnen worden gezaagd, geboord en geschroefd volgens de behoeften van het bouwproject. Al met al bieden cellenbetonblokken een betrouwbare en effectieve oplossing voor het verbeteren van de brandveiligheid in de bouwsector.

Cellenbetonblokken: de ideale keuze voor brandveilig bouwen.

Cellenbetonblokken zijn een veelgebruikt bouwmateriaal vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat cellenbetonblokken ook een uitstekende brandwerende eigenschap hebben. Cellenbetonblokken bestaan uit cement, zand, water en kleine luchtbellen, die het materiaal lichtgewicht en isolerend maken. Deze luchtbellen zorgen er echter ook voor dat cellenbetonblokken een hoge weerstand tegen vuur hebben. Deze blokken kunnen namelijk tot wel 4 uur lang weerstand bieden tegen vuur, zonder de sterkte en stabiliteit te verliezen. Dit maakt cellenbetonblokken een ideale keuze voor gebouwen waarbij brandveiligheid prioriteit heeft, zoals ziekenhuizen, scholen en wooncomplexen. Daarnaast kunnen cellenbetonblokken ook helpen om de verspreiding van brand te voorkomen. De luchtbellen in het cellenbetonblok werken als isolatoren, waardoor de warmteoverdracht wordt vertraagd. Dit betekent dat, zelfs als een deel van het gebouw in brand staat, de brand zich minder snel zal verspreiden naar andere delen van het gebouw. Kortom, cellenbetonblokken bieden niet alleen uitstekende isolatie, maar zijn ook zeer effectief als brandwerend bouwmateriaal.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken zijn brandwerend en bieden extra veiligheid.

Cellenbetonblokken worden steeds vaker gebruikt als brandwerend bouwmateriaal en dat is niet zonder reden. Deze blokken zijn namelijk uitermate geschikt om brandveilige constructies te realiseren. Cellenbetonblokken zijn gemaakt van geëxpandeerd beton, wat betekent dat het beton is vermengd met een speciaal gas zodat er luchtbellen ontstaan. Hierdoor wordt het materiaal lichter en ontstaat er een goede isolatiewaarde. Daarnaast is het ook een uitstekende keuze als het gaat om brandveiligheid. Het gas dat in de blokken wordt ingebracht, zorgt voor een isolerende werking. Dit betekent dat cellenbetonblokken warmte niet goed geleiden, waardoor het materiaal langer stand houdt bij brand. Bovendien zorgt het luchtbellenpatroon ervoor dat het beton uit elkaar spat bij verhitting, in plaats van te smelten zoals bij gewoon beton. Dit voorkomt dat de brand overslaat naar andere ruimtes in een gebouw. Daarnaast hebben cellenbetonblokken ook een hoge temperatuurbestendigheid. Ze kunnen temperaturen tot wel 1000 graden Celsius weerstaan, waardoor ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het vertragen van vuurverspreiding. Al met al maken de eigenschappen van cellenbetonblokken ze uitermate geschikt als brandwerend bouwmateriaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze steeds meer gebruikt worden bij het creëren van veilige constructies.