Cellenbeton blokken Gasbeton

Cellen Beton blokken

Alles wat je moet weten over cellenbeton blokken: Eigenschappen en toepassingen

Laat je beton blokken bezorgen

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Wij zijn bereikbaar van ma t/m za van 8:00 – 18:00 uur

Inhoudsopgave

Alles wat je moet weten over cellenbeton blokken: Eigenschappen en toepassingen

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton blokken of Ytong blokken, worden steeds vaker gebruikt in de bouwindustrie vanwege hun vele voordelen. Deze blokken kunnen worden gebruikt bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en bieden diverse toepassingsmogelijkheden. In dit blog gaan we dieper in op de eigenschappen en toepassingen van cellenbeton blokken.

Wat zijn cellenbeton blokken?

Cellenbeton blokken zijn gemaakt van cement, zand, water en een toegevoegd opschuimingsmiddel. Door het opschuimen ontstaan er cellen in het beton, wat resulteert in een licht en poreus materiaal. Hierdoor hebben cellenbeton blokken een hoge isolatiewaarde en zijn ze eenvoudig te verwerken.

Eigenschappen van cellenbeton blokken

– Lichtgewicht: Cellenbeton blokken zijn veel lichter dan traditionele betonblokken of bakstenen. Dit maakt het gemakkelijk om met deze blokken te werken, zowel bij de bouw als bij eventuele latere verbouwingen of renovaties.

– Hoge isolatiewaarde: Door de cellulaire structuur bieden cellenbeton blokken uitstekende thermische isolatie. Dit betekent dat het materiaal warmte vasthoudt in de winter en koelte in de zomer. Hierdoor wordt het energieverbruik van een gebouw verlaagd en wordt er bespaard op verwarmings- en koelingskosten.

– Brandveiligheid: Cellenbeton blokken zijn brandveilig omdat ze onbrandbaar zijn. Ze dragen bij aan een hogere brandveiligheid van gebouwen en worden daarom vaak gebruikt in brandmuren of als bekleding voor brandwerende constructies.

– Geluidsisolatie: Het poreuze karakter van cellenbeton blokken maakt ze ideaal voor het verbeteren van de geluidsisolatie. Ze verminderen geluidsoverlast door zowel luchtgeluid als contactgeluid.

Toepassingen van cellenbeton blokken

– Binnenmuurconstructie: Cellenbeton blokken kunnen worden gebruikt voor het creëren van binnenmuren. Ze zijn licht, eenvoudig te hanteren en zorgen voor een goede thermische en geluidsisolatie binnen het gebouw.

– Buitenmuurconstructie: Ook voor buitenmuren zijn cellenbeton blokken geschikt. Ze bieden goede isolatie en dragen bij aan een efficiënte energiehuishouding van het gebouw.

– Scheidingswanden: Cellenbeton blokken zijn ideaal voor het creëren van scheidingswanden tussen verschillende ruimtes binnen een gebouw. Ze bieden privacy en geluidsisolatie.

– Gevelbekleding: Cellenbeton blokken kunnen ook worden gebruikt voor gevelbekleding. Ze kunnen worden bepleisterd of bekleed met steenstrips voor een mooie afwerking.

– Vloersystemen: Cellenbeton blokken kunnen worden gebruikt als ondersteuning voor vloersystemen, zoals houten balken. Ze bieden een stevige en stabiele basis voor vloeren.

– Funderingen: Omdat cellenbeton blokken lichtgewicht zijn, kunnen ze ook worden gebruikt voor funderingsconstructies. Ze verminderen het gewicht op de grond en vereisen minder graafwerkzaamheden.

Conclusie

Cellenbeton blokken zijn een veelzijdig bouwmateriaal met verschillende voordelen. Ze zijn lichtgewicht, hebben een hoge isolatiewaarde en bieden goede geluidsisolatie. Deze blokken kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals binnen- en buitenmuurconstructies, scheidingswanden, gevelbekleding, vloersystemen en funderingen. Door te kiezen voor cellenbeton blokken kan men profiteren van energiebesparing,

Levering binnen 2 dagen

Gemakkelijk bouwen met Betonblokken

Werkzaam in 28+ regio's

Eigen transportservice

Cellenbeton blokken: alles over eigenschappen en toepassingen op een rij

Cellenbeton is een veelgebruikt bouwmateriaal vanwege zijn vele positieve eigenschappen en brede toepassingsmogelijkheden. Cellenbeton blokken bestaan voornamelijk uit zand, kalk en cement, waardoor ze licht en toch sterk zijn. Ze hebben een hoge isolatiewaarde, zijn geluidswerend en brandveilig. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen vocht, schimmels en rot. Cellenbeton blokken worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële constructies. Ze kunnen worden gebruikt voor wanden, vloeren en daken. Bijkomend voordeel is dat ze gemakkelijk te bewerken en te vormen zijn, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten ontwerpen. Het gebruik van cellenbeton blokken draagt bij aan energiebesparing vanwege de isolerende eigenschappen. Ze houden warmte binnen in de winter en buiten in de zomer, waardoor het energieverbruik voor verwarming en koeling wordt verminderd. Daarnaast zijn ze ook ecologisch verantwoord, omdat ze recyclebaar zijn en weinig CO2-uitstoot hebben tijdens de productie. Kortom, cellenbeton blokken zijn een duurzaam en veelzijdig bouwmateriaal met talloze toepassingen. Het gebruik ervan draagt bij aan energie-efficiëntie, veiligheid en comfort in gebouwen.

De essentiële gids voor cellenbeton blokken: kenmerken en toepassingsmogelijkheden.

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton blokken, zijn een populair bouwmateriaal vanwege hun unieke eigenschappen en veelzijdige toepassingen. Cellenbeton blokken zijn gemaakt van zand, kalk, cement en water, waarin kleine luchtbellen worden geïntroduceerd om de blokken een lichtgewicht en isolerende structuur te geven. Een interessant feit over cellenbeton blokken is dat ze een uitstekende thermische isolatie bieden. Dankzij de luchtbellen in de blokken kunnen ze warmte goed vasthouden, waardoor ze energiebesparend zijn en bijdragen aan een betere energie-efficiëntie van gebouwen. Dit maakt ze ideaal voor het bouwen van energiezuinige woningen en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bovendien zijn cellenbeton blokken duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn volledig recyclebaar en kunnen worden gebruikt als fundering, muren of vloeren. Het materiaal is bestand tegen schimmels, rot en ongedierte, waardoor de levensduur van gebouwen wordt verlengd. De toepassingen van cellenbeton blokken zijn divers. Ze kunnen gebruikt worden voor scheidings- en dragende wanden, gevels, vloeren en daken. Door hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk te hanteren en te transporteren, waardoor de bouwtijd wordt verkort. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden bewerkt met gereedschap, waardoor er verschillende ontwerpmogelijkheden zijn. Al met al bieden cellenbeton blokken een combinatie van thermische isolatie, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor moderne en milieuvriendelijke bouwprojecten.

Reviews

P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van de betonblokken die ik bij dit bedrijf heb gekocht. Ze waren stevig en goed afgewerkt, perfect voor mijn bouwproject. De levering was snel en de service was uitstekend. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen.
Richard
Richard
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn verwachtingen overtroffen. Ze waren gemakkelijk te verwerken en zorgden voor een uitstekende isolatie in mijn bouwproject. Het personeel was behulpzaam en gaf me goed advies over welke producten het beste bij mijn behoeften pasten.
Willemien Wertz
Willemien Wertz
Lees verder
Topkwaliteit betonblokken! Ik heb meerdere malen bij dit bedrijf besteld en ben nooit teleurgesteld. De betonblokken zijn duurzaam en hebben een consistente kwaliteit. De prijzen zijn redelijk en de klantenservice is vriendelijk en behulpzaam.
Han Walraven
Han Walraven
Lees verder
Ik had dringend betonblokken nodig voor mijn bouwproject en dit bedrijf heeft me gered. De levering was snel en de betonblokken waren in uitstekende staat. Ze waren gemakkelijk te stapelen en te gebruiken. Ik zal zeker weer bij dit bedrijf bestellen als ik meer nodig heb.
P. Nouwen
P. Nouwen
Lees verder
De cellenbetonblokken van dit bedrijf hebben mijn renovatieproject echt naar een hoger niveau getild. Ze waren eenvoudig te verwerken en hebben gezorgd voor een geweldige thermische isolatie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en ik beveel dit bedrijf ten zeerste aan.
Roosje Cornelis
Roosje Cornelis
Lees verder
Ik heb onlangs betonblokken gekocht bij dit bedrijf en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en service. De betonblokken waren goed verpakt en onbeschadigd bij aankomst. De medewerkers waren deskundig en beantwoordden al mijn vragen. Een geweldige ervaring overall.
Piet Amersfoort
Piet Amersfoort
Lees verder
Als aannemer vertrouw ik op betrouwbare leveranciers voor mijn bouwmaterialen. Dit bedrijf heeft zich keer op keer bewezen als een betrouwbare bron voor hoogwaardige betonproducten. De betonblokken zijn consistent van kwaliteit en de leveringen zijn altijd op tijd.
Lia Bakx
Lia Bakx
Lees verder
Deze betonblokken hebben echt geholpen bij het realiseren van mijn tuinmuur. Ze waren gemakkelijk te hanteren en pasten naadloos in elkaar. De structuur voelt stevig en duurzaam aan. Ik ben blij met mijn aankoop en zou dit bedrijf aan iedereen aanbevelen die betonproducten nodig heeft.
Vorige
Volgende
rondeblokken cellenbetonblokken

Het is verstandig om alles te weten over cellenbeton blokken, vanwege de eigenschappen en toepassingen.

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton blokken, worden steeds populairder in de bouwsector vanwege hun diverse eigenschappen en toepassingen. Deze blokken zijn gemaakt van zand, cement, water en kleine belletjes gevuld met lucht, waardoor ze lichtgewicht en isolerend zijn. Een belangrijke eigenschap van cellenbeton blokken is hun hoge isolatiewaarde. De luchtbellen in de blokken zorgen voor een goede warmte- en geluidsisolatie, waardoor ze ideaal zijn voor het bouwen van energiezuinige woningen. Bovendien zijn cellenbeton blokken brandwerend en hebben ze een hoge vochtbestendigheid, wat zorgt voor een veilige en duurzame constructie. De toepassingen van cellenbeton blokken zijn zeer divers. Ze worden vaak gebruikt voor het bouwen van binnen- en buitenmuren, scheidingswanden en gevels. Door hun lichte gewicht zijn cellenbeton blokken ook eenvoudig te hanteren en te verwerken. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden voor het creëren van vloeren en daken, waardoor ze geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Kortom, cellenbeton blokken zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdig en duurzaam bouwmateriaal. Hun isolerende eigenschappen en brede toepassingsmogelijkheden maken ze ideaal voor energiezuinige en veilige bouwprojecten. Het gebruik van cellenbeton blokken draagt niet alleen bij aan een comfortabeler leefklimaat, maar ook aan een lagere energierekening.